Din cuprinsul articolului
Alimentul sănătos care te poate băga în spital. Atenție! În ciuda faptului că acest aliment extrem de sănătos este recomandat de toți nutriționiștii pentru beneficiile nenumărate pentru sănătate, există un semnal de alarmă care trebuie luat în seamă.
O descoperire recentă desfiinţează realitatea conform căreia salata verde s-ar număra printre cele mai sănătoase alimente.
Această este leguma de sezon care te poate băga în spital, potrivit experților. Salata, căci despre ea este vorba, este mai periculoasă decât burgerii de vită, avertizează expertul principal în alimentație
Salata etichetată drept „gata de mâncare” este mai periculoasă decât burgerii de vită, a spus unul dintre cei mai mari experți în alimentație din Marea Britanie, în urma unui val de infecții cu Cryptosporidium legate de produs.
Salata verde este de trei ori mai poluantă pentru oganism din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră. Anumite tipuri de bacterii găsite în pungile de salată pretăiate sunt imposibil de distrus, cu excepția cazului în care frunzele sunt iradiate, un proces căruia publicul s-ar opune.
Salata verde este considerată una dintre cele mai susceptibile legume care poate provoca boli alimentare, în special pentru că este cultivată direct în sol, iar unii agenți patogeni pot fi distruși numai cu detergenți puternici, nu doar cu apă.
Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon a studiat impactul condiţiilor de mediu asupra alimentelor şi astfel, a plasat salata verde printre cele mai nocive legume pentru sănătate.
Rezultatele la care au ajuns cercetătorii sunt îngrijorătoare. Potrivit acestora, salata verde este printre cele mai dăunătoare dintre toate alimentele, fiind de trei ori mai poluantă pentru oganism din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră.
„Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui”, a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU în domeniul ştiinţelor sociale şi al deciziilor și co-autor al acestui studiu, potrivit telegraph.co.uk.
Mai mult decât atât, cunoscutul bacteriolog britanic, Hugh Pennington, profesor emerit la Universitatea Aberdeen, susţine că salata verde din magazine este mai periculoasă decât hamburgerii.
Afirmaţia bacteriologului britanic vine în urma unui val de infecții gastro-intestinale provocate de salata verde. În jur de 300 de persoane au fost infectate cu salată care conținea Cryptosporidium.
Astfel, legumele şi fructele despre care credeam că sunt benefice pentru organism devin sursă de otrăvire a organismului, dacă sunt expuse gazelor cu efect de seră sau dacă sunt tratate cu substanţe toxice.
Salata verde, usturoiul verde sau spanacul sunt printre cele mai afectate legume, întrucât frunzele acestora rețin foarte multe pesticide.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…