Din cuprinsul articolului
Alimentul care scade colesterolul. Avocado este considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe tropicale. Acesta conține o mulțime de vitamine și aduce o multitudine de beneficii organismului uman. Este excelent pentru pacienții care au fost diagnosticați cu artrită dar și pentru cei care au diabet zaharat.
Avocado este bogat în acizi grași Omega-3 sub forma de acid alfa linoleic. Specialiștii susțin că grăsimile monosaturate din avocado au un rol important pentru sănătatea inimii, a întregului sistem cardiovascular, ajută la scăderea colesterolului rău, ajută la asimilarea vitaminelor liposolubile A, K, D și E atunci când este combinat cu alimente care conțin aceste vitamine.
De asemenea, avocado conține acid folic, atât de necesar în timpul sarcinii. Avocado conține mai mult potasiu decât bananele, de aceea este el grozav reușind să prevină apariția calculilor renali și să protejeze sistemul cardiovascular. De asemenea, fiind bogat în magneziu, avocado acționează asemenea unui detoxifiant de primă clasă. Conține și vitamina K care este esențială pentru menținerea sănătății oaselor, dar asigură și buna coagularea a sângelui. De exemplu, o jumătate de avocado pe zi oferă 25% din necesarul de vitamina K pe zi.
Totodată, avocado conține și vitamina E, un antioxidant care are rolul de a proteja țesuturile de radicalii liberi, și împiedică îngustarea vaselor de sânge.
Avocado conține și luteină și zeaxantină iar aceștia au rolul de proteja ochii de afecțiuni oculare, mai ales de degenerescența maculară care însoțește procesul natural de îmbătrânire.
Un studiu publicat anul acesta a arătat că un consum zilnic de avocado ajută femeile să aibă mai puțină grăsime abdominală. Și mai important este că, din toată grăsimea abdominală, cea care scade predominant este cea viscerală.
”Grăsimea viscerală, adică cea care se acumulează pe organele interne și în jurul lor, provoacă dezechilibre metabolice și secreție de citokine inflamatorii care cresc riscul de dezvolta afecțiuni precum hipertensiune arterială, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet zaharat de tip 2, cancer, dureri articulare și de spate, hiperuricemie, dislipidemie, demență Alzheimer, etc. Așa că în loc să tartinați o cremă de brânză sau unt pe paine, mai bine un avocado,” precizează dr. Alina Lăcătuș, medic nutriționist și nefrolog.
Reține: înainte de a fi mâncat fructul de avocado trebuie lăsat la copt pentru câteva zile la temperatura camerei. Cumpără fructele mai închise la culoare.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…