Alimentul recomandat de medici și bucătari. Caperele sunt extrem de recunoscute în bucătăria mediteraneeană, unde se consumă doar mugurii. Dar și în cea asiatică. Chiar dacă se consumă numai murate, caperele sunt excelente pentru o mulțime de afecțiuni.
Caperele se foloseau în scop terapeutic de mii de ani. De exemplu, grecii, în Antichitate, le mâncau dacă aveau probleme legate de oase, mai exact de reumatism. Astăzi, ele sunt la fel de cunoscute și îndrăgite atât pentru gustul bun, cât și pentru proprietățile terapeutice.
Caperele sunt foarte bune pentru menținerea sănătății. De aceea, încearcă să introduci acest aliment-condiment în dieta ta. Caperele se culeg la sfârșitul primăverii, începutul verii.
Au o mulțime de vitamine – complexul B, vitaminele A, C, K, au și fibre și minerale – mangan, magneziu, fier, calciu, sodiu, cupru. Au foarte multe flavonide și luptă împotriva radicalilor liberi.
Iată de ce este indicat să le consumi:
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…