Categories: Stil de viaţă

Alimentul pe care trebuie să-l consumi: Are mult fier și colagen

Alimentul cu mult fier și colagen. Colagenul este o proteină esențială pentru structura și funcționarea corectă a pielii, oaselor, articulațiilor, mușchilor și altor țesuturi din corpul uman. Este responsabil pentru menținerea elasticității și fermității pielii, precum și pentru repararea țesuturilor deteriorate. Pe lângă beneficiile sale pentru sănătatea pielii, colagenul este, de asemenea, important pentru menținerea sănătății articulațiilor și a flexibilității acestora.

Aliment care stimulează producția naturală de colagen

Potrivit Academiei Spaniole de Nutriție și Dietetică, „colagenul oferă cartilajului articular rezistență la presiunile de trimitere care apar atunci când ne mișcăm articulațiile. Oferă elasticitate și rezistență tendoanelor în întinderile prezente în activitatea musculară și osoasă atunci când ne mișcăm”.

Nutrienți importanți pentru corpul nostru

Sursă foto: Nature

Dar care este preparatul foarte benefic, care conține acești nutrienți atât de importanți pentru corpul nostru.

O modalitate bună de a încorpora această proteină este prin supa de oase de vită. Este un aliment tradițional care, potrivit experților, „păstrează elasticitatea pielii și îi conferă fermitate”. În plus, „ajută la întârzierea apariției ridurilor și lăsării pielii”.

Proprietățile supei de oase de vită sunt numeroase. Supa de oase este un instrument puternic pentru combaterea fragilității articulațiilor și este bun pentru reducerea durerii și a inflamației. În plus, ajută la întărirea părului și a unghiilor și îmbunătățește aspectul general al pielii, conform cronista.com.

O porție zilnică din acest preparat oferă calciu, magneziu, cupru, fier, mangan, fosfor, potasiu, sodiu și zinc. O modalitate bună de a-l încorpora este la cină, ca aperitiv sau fel principal dacă adăugați legume și un anumit tip de carbohidrați.

Cum se prepară supa cu oase de vită:

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Ingrediente penteu spuă:

  • Os de vită
  • Apă
  • Sare
  • Piper
  • Foi de dafin

Mod de preparare:

  • Așezați oasele curate pe o tavă sau într-o oală.
  • Coaceți sau prăjiți oasele la 180ºC timp de 15 minute.
  • Într-o cratiță mare, puneți 4 litri de apă cu oasele prăjite și gătiți timp de șase ore la foc mic.
  • În mijlocul gătitului, îndepărtați spuma și excesul de grăsime cu o strecurătoare.
  • Când a trecut acest timp, se scot oasele și se strecoară bulionul.
  • Se lasă să se raceasca și apoi se pune la frigider.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

13 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

43 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: