Din cuprinsul articolului
Alimentul numărul 1 pentru un creier sănătos, potrivit specialiștilor de la Harvard. Este inconstestabil faptul că ceea ce mâncăm influențează funcția creierului, inclusiv capacitatea de a alunga boala Alzheimer.
Prin urmare, există anumite alimente, cum ar fi semințele de floarea soarelui și cerealele integrale, care oferă beneficii mai mari în acest sens.
Există, însă, un aliment despre care dr. Uma Naidoo, un nutriționist de la Harvard, și Lisa Genova, un specialist în neuroștiințe instruit la Harvard, spun că este cheia unui creier sănătos: legumele cu frunze verzi.
În general, experții sunt de acord că consumul de legume cu frunze verzi este esențial pentru sănătatea generală, în special pentru creierul tău. Unele dintre legumele cu frunze verzi pe care le puteți adăuga la mese sunt:
O dietă bogată în legume cu frunze verzi este bună pentru creierul tău, pentru că:
1. Sunt bogate în vitamine B: Adesea, afecțiuni precum depresia și demența sunt asociate cu o deficiență de vitamina B, potrivit unui studiu de la Wayne State University School of Medicine.
Legumele cu frunze verzi sunt o sursă minunată de vitamina B9, a declarat dr. Naidoo pentru CNBC. Vitamina, cunoscută și sub numele de folat, este „o vitamină cheie pentru susținerea sănătății creierului și neurologice, a funcției optime a neurotransmițătorilor și a sănătății psihologice echilibrate”, adăugat specialistul.
Legumele cu frunzer verzi sunt primul tip de hrană pe care Naidoo îl sugerează pacienților săi care doresc să-și îmbunătățească starea de spirit.
2. Sunt bogate în nutrienți care stimulează creierul: Legumele cu frunze verzi sunt, de asemenea, pline de ceea ce Genova numește „nutrienți care stimulează creierul”, inclusiv folat, luteină și beta-caroten.
Luteina a fost legată de o îmbunătățire a funcției creierului și a structurii creierului pentru adulții în vârstă. Și o analiză sistematică a constatat că administrarea de suplimente de beta-caroten poate stimula „memoria verbală și cognitivă”.
3. Sunt pline de fibre: Creșterea aportului de fibre alimentare a fost asociată cu o șansă mai mică de a dezvolta depresie, a constatat un studiu publicat în „Complementary Therapies in Medicine”.
Naidoo preferă să recomande să consumi mai multe fibre prin dieta ta, în special alimente pe bază de plante.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…