Din cuprinsul articolului
Se crede că una din cinci persoane din Marea Britanie suferă de sindromul intestinului iritabil (IBS), ceea ce înseamnă că, dacă nu suferiți de această afecțiune, este probabil să cunoașteți pe cineva care o are.
Afecțiunea este comună și afectează sistemul digestiv. Simptomele includ crampe la stomac, balonare, diaree și constipație. Aceste simptome tind să apară și să dispară extrem de repede, dar pot dura săptămâni la rând. Cauza specifică este necunoscută, dar schimbările de dietă îi pot ajuta pe unii oameni să reducă masiv simptomele, scrie sursa.
Crăciunul tinde să fie o perioadă dificilă pentru cei care se confruntă cu SII, festivitățile fiind dominate de excesul de mâncare și de mult alcool. Mult așteptata cină de Crăciun poate fi extrem de dificil de gestionat pentru cei care suferă de această afecțiune, relatează WalesOnline.
Dr. Claire Merrifield, medic de familie la Selph, a declarat: „Alimentele grase și alcoolul sunt factori declanșatori comuni ai SII, ceea ce poate face ca Crăciunul să fie o perioadă foarte dificilă pentru cei care suferă de această afecțiune. În plus, stresul tinde să agraveze simptomele SII.
„Cei mai mulți oameni cu IBS vor ști, de asemenea, că alimentele care au un conținut ridicat de FODMOP (oligozaharide fermentescibile, dizaharide, monosacaride și polioli) pot crea mai multe gaze și balonare. Alimentele cu conținut ridicat de FODMAP, cum ar fi conopida, ceapa și usturoiul, laptele, pâinea și îndulcitorii tind să fie alimente proeminente în perioada Crăciunului.
Atenție la alimentele grase!
„Alimentele grase, cum ar fi brânza și ciocolata, care sunt greu de evitat în perioada sărbătorilor, ar putea crește simptomele SII, în special durerile abdominale legate de alimentație. Legumele crucifere, cum ar fi varza de Bruxelles și varza, sunt de fapt un aliment cu un conținut scăzut de FODMAP, însă acestea duc adesea la o producție mare de gaze și unele persoane cu SII vor prefera să evite acest lucru.”
Pentru cei care se confruntă cu colon iritabil, Dr. Merrifield împărtășește sfaturile sale de top pentru a gestiona acest lucru în timpul sezonului festiv pentru a vă permite să vă bucurați în continuare de festivități cu ușurință și confort. Dr. Merrifield a declarat: „Dr: „Iubiți-le sau urâți-le, există de fapt o știință în spatele motivelor pentru care varza de Bruxelles vă face gaze.
„Deși sunt bogate în vitamine și antioxidanți, ele conțin multe fibre care sunt fermentate de bacteriile din colonul nostru, ceea ce duce la producerea de gaze pe care corpul nostru trebuie să le elibereze. Acest lucru poate duce la disconfort la unele persoane cu SII
„Încercați să schimbați varza de Bruxelles cu o alternativă mai puțin gazoasă, cum ar fi morcovii sau fasolea verde. Restul mesei ar putea fi invidioși!”