Un nou studiu aduce în atenția noastră importanța majoră a acestui aliment pentru sănătatea noastră gastrică. Se pare, după ultimele concluzii, că oamenii care consumă regulat iaurt scad la JUMĂTATE riscul de cancer.
Studiul condus de Universitatea din Washington sugerează că o persoană care consumă de două ori pe săptămână iaurt nu mai dezvoltă polipi colonici, care pot deveni canceroși.
Studiul este de amploare, întrucât au fost monitorizați peste 32.000 de oameni timp de 25 de ani! Cei care au consumat iaurt săptămânal au avut cu 19% mai puține adenoame, adică tumori benigne, în intestine.
Consumatorii declarați au dezvoltat cu 26% mai puține tumori canceroase. Cercetătorii au spus că nu pot preciza motivul pentru care iaurtul scade riscurile excrescențelor pre-canceroase, dar se crede că responsabile ar fi două bacterii care se găsesc în iaurt: Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus thermophilus, potrivit cotidianului The Independent.
Atenționare ANM: Vine iarna! Meteorologii anunță ninsori în zilele următoare. Vremea ar urma să se…
Fructele uscate, un remediu tradițional românesc, este cunoscută pentru multiplele sale beneficii asupra sănătății. Consumul…
10 orașe mari din Romania, incluse într-un proiect european de mediu! Zece orașe mari din…
Suntem foarte aproape de momentul Lunii Noi. Concret, vineri, 1 noiembrie se va produce acest…
Multora dintre noi le place să mănânce slănină. Și unii oameni cu siguranță adaugă usturoi…
Calcarul și mucegaiul pot face din curățarea mașinii de spălat o adevărată corvoadă, deoarece ambele…