Alimentul minune care vindecă rănile imediat, are proprietăți antioxidante și are grijă de memorie. Este o adevărată comoară

Superalimentele sunt acele ingrediente din lumea gastronomică care se remarcă prin numeroasele lor beneficii nutriționale și de sănătate generală.

Astfel, ele au devenit „bijuteriile” dietelor și este esențial să știm care sunt proprietățile lor pentru a putea profita de ele.

În acest sens, există un tip de zahăr natural alcătuit din 38% fructoză și 31% glucoză care poate vindeca rănile, are mari proprietăți antioxidante și este considerat, de asemenea, o alternativă excelentă pentru conservarea memoriei și a activității cognitive.

Alimentul minune care vindecă imediat rănile – este o adevărată comoară

Mierea este un lichid dulce și vâscos produs de albine din nectarul florilor. Totuși, acest aliment a devenit o adevărată comoară datorită numeroaselor sale beneficii.

Potrivit site-ului Mayo Clinic, acest zahăr are utilizări antiinflamatorii și antibiotice, în special pentru ameliorarea simptomelor tusei, tratarea arsurilor și stimularea vindecării rănilor.

Un aliment plin de proprietăți antioxidante

Mierea de culoare închisă este considerată a fi mai bogată în compuși antioxidanți decât cea deschisă. Cu toate acestea, este un produs care conține:

  • Flavonoide
  • Acizi fenolici
  • Enzime
  • Vitamina C
  • Vitamina E
  • Caroteni

Antioxidanții sunt compuși care ajută organismul să se protejeze împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și previn îmbătrânirea celulară prematură.

Alimentele miraculoase pentru memorie

Printre numeroasele sale beneficii pentru sănătate, Mayo Clinic enumeră și beneficiile sale în ceea ce privește activitatea neurologică, cercetările sugerând că mierea ar putea avea beneficii antidepresive și este un aliat de nădejde în combaterea anxietății.

De asemenea, este menționată pentru beneficiile sale în prevenirea tulburărilor legate de pierderea memoriei.

Conținutul său ridicat de antioxidanți ajută la protejarea celulelor creierului de deteriorarea prematură.

Ce este mierea neagră?

Pentru a produce un anumit tip de miere, apicultorii își amplasează stupii în zone care conțin o concentrație mare de plante pe care albinele trebuie să le polenizeze. Deși nu se poate spune exact unde merge o albină și de unde alege să adune nectarul și polenul, în general, acestea rămân pe o rază de aproximativ patru mile atunci când polenizează. Așa se obține mierea monoflorală, sau mierea care conține peste un anumit eșantion procentual de polen reprezentat.

Anumite plante pe care albinele le polenizează au un polen și un nectar mai întunecat și conțin diferite minerale în cantități mai mari care contribuie la culoarea mai închisă a mierii.

Apicultorii vor constata că mierea pe care o recoltează va avea culori diferite în diferite anotimpuri, în funcție de plantele care înfloresc și de momentul în care acestea înfloresc.

Mierea care, de asemenea, rămâne în interiorul fagurelui de miere pentru perioade mai lungi de timp decât alte tipuri de miere poate deveni mai închisă la culoare, din cauza unei anumite oxidări. Aceste combinații de factori contribuie la spectrul larg al gradientului de culoare a mierii care poate fi găsit în lume.

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

26 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

57 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: