Din cuprinsul articolului
Alimentul minune care reduce riscul de cancer, menține inima sănătoasă și te scapă de colesterol rău. Mămăliga este un preparat tradițional de mâncare din România. Considerată mâncare a țăranilor, este des folosită ca substitut pentru pâine sau ca aliment de bază.
Alimentul minune care reduce riscul de cancer. Este eficient și în curele de slăbire și îmbunătățește digestia
În ceea ce privește beneficiile mămăligii, acest preparat este bogat în nutrien ți, vitamine, dar și minerale esențiale pentru o funcționare normală a organismului. Mălaiul conține grăsimi sănătoase benefice pentru funcționarea intestinelor, îmbunătățind astfel digestia.
Mămăliga conține vitamina B6, vitamina C şi vitamia E, tiamină, riboflavină şi niacina
Totodată, mămăliga este indicată și în curele de slăbit. Trebuie menționat faptul că toate aceste beneficii pe care le are mămăliga se datorează porumbului, care conține vitamina B6, vitamina C şi vitamia E, tiamină, riboflavină şi niacina. În același timp, porumbul mai conține și o cantitate mare de fosfor, magneziu, zinc, potasiu, cupru, seleniu şi mangan.
Mămăliga este recomandată atât în dietele pentru slăbit cât și în alimentația bebelușilor sau a copiilor mici, în contextul în care are un conținut foarte mic de calorii. Ea poate fi combinată cu iaurt, dar și cu legume, iar întreg preparatul oferă o imunitate mai puternică celor care o consumă.
Studiile au demonstrat că mămăliga poate reduce riscul la cancer. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că atunci când este consumată destul de des, aceasta reduce riscul de cancer la colon şi reduce riscul de formare a hemoroizilor.
Aceștia susțin că pe lângă vitaminele și mineralele pe care le conține, mămăliga mai are și un efect anti-oxidant asupra corpului. Astfel, datorită conţinutului de grăsimi sănătoase, fibre şi carbohidraţi, aceasta poate reduce nivelul de colesterol rău. Trebuie menținat faptul că persoanele care consumă mămăligă au o inimă sănătoasă, iar circulația sângelui este și ea favorizată.
În mod tradițional, mămăliga este gătită din apă fiartă, sare și făină de porumb într-un vas de fontă cu o formă specială denumit ceaun. Preparată în stilul țărănesc și folosită în loc de pâine, mămăliga este mai densă decât polenta italiană până la a putea fi tăiată în bucăți asemenea pâinii. Când este gătită în alte scopuri, mămăliga poate fi mai moale, câteodată aproape de consistența terciului.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…