Alimentul medicament pe care dacă îl ”administrezi” zilnic, îi dăruiești organismului o sursa excelenta de proteine, minerale si fibre.
Nucile de Brazilia sunt ideale pentru vegetarieni si vegani. Au un gust intens si placut, care le face ideale pentru gustari. Pot fi consumate ca atare, in amestecuri cu alte nuci, seminte si fructe deshidratate.
Doar două pe zi și ai putea elimina multe probleme grave de sănătate. Întrucât prevenția este de bază, dacă sănătatea este una dintre prioritățile tale.
Este alimentul care conține un mineral important. Nuca de Brazilia se consumă, în general, crudă. Deși sunt numite nuci, ele sunt, de fapt, semințe. Sunt mult mai mari decât migdalele sau arahidele și se aseamănă cu nuca de cocos. Una poate ajunge până la 2 kilograme și poate conține până la 12-20 de semințe. Arborele în sine poate crește mai mult de 60 m și poate avea o producție de 100 kg de asemenea fructe cu coajă lemnoasă într-un an.
Doar două astfel de nuci ne vor aduce zilnic un aport incredibil de vitamine și minerale. Una conține 0.7 g proteină, 33 calorii, seleniu, magneziu, fier și alți nutrienți.
Două nuci de Brazilia zilnic vă ajută în păstrarea unei sănătăți de fier. Studii au dovedit că au proprietăți inflamatorii, pot preveni ridurile întrucât combat pierderile de colagen. Sunt veritabili antioxidanți cu efecte antiinflamatorii.
Seleniul conţinut în două nuci de Brazilia asigură peste 60% din necesarul zilnic de seleniu. Astfel, nucile de Brazilia sunt superioare suplimentelor alimentare cu seleniu.
Christine Thomson şi un grup de colaboratori de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au monitorizat timp de 12 săptămâni 59 de persoane, sub aspectul nivelului de seleniu din sânge. Cele 59 de persoane au fost împărţite în trei grupe. Prima grupă consuma două nuci de Brazilia zilnic, echivalente cu 53 de micrograme de seleniu. Participanţilor din cea de-a doua grupă li se administrau 100 de micrograme de selenometionină, forma de seleniu cea mai frecventă din compoziţia unor suplimente alimentare. Iar voluntarii din cea de-a treia grupă au primit un tratament placebo.
Cercetătorii neozeelandezi au comparat în final nivelul seleniului tuturor celor 59 de voluntari incluşi în studiu. Rezultatul: o creştere a nivelului de seleniu din sânge de 64,2% în cazul subiecţilor din prima grupă, respectiv cea unde au fost consumate nuci de Brazilia; cu 61% mai mult seleniu în grupa care a primit selenometionina şi o creştere de doar 7,6% în grupa placebo. Astfel, cercetătorii de la Universitatea Otago au ajuns la concluzia că biodisponibilitatea seleniului din nucile de Brazilia este superioară celei oferite de suplimentele alimentare, cum ar fi selenometionina.
Introduceţi nucile de Brazilia în alimentaţia curentă şi nu mai este necesar să apelaţi la suplimente, spune Christine Thomson. Acest studiu publicat în numărul din februarie 2008 al American Journal of Clinical Nutrition ar putea avea o influenţă pozitivă asupra europenilor, care au un nivel scăzut de seleniu în sânge.
Seleniul contribuie la reducerea riscului de cancer, al bolilor cardiovasculare. ” Proteinele, aminoacizii esenţiali apropie nucile de Brazilia de carne sau peşte, tocmai de aceea consumul lor este binevenit în perioadele de post sau persoanelor care nu consumă carne. Mai trebuie reţinut încă un amănunt. Nucile de Brazilia – ca de altfel toate soiurile de nuci, ca şi alunele etc. au valoare calorică deosebită. Astfel, 100 de grame de nuci de Brazilia asigură 680 de calorii, motiv pentru care sunt foarte indicate persoanelor care fac un efort fizic semnificativ.
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…