Din cuprinsul articolului
Sfecla roşie, una dintre cele mai folosite legume de către gospodine, cea care dă savoare salatelor, este alimentul-medicament care distruge tumori.
Unul dntre alimentele-medicament ale naturii, cu efecte uimitoare în diverse afecţiuni, în special în bolile de sânge, cele de ficat şi în cele tumorale.
Cel mai puternic purificator al sângelui
Este considerată cel mai puternic purificator al sângelui. Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, această legumă are puţine calorii (43 kcal/100 g), fiind un element de bază ȋn diete.
Această legumă este un ajutor extraordinar pentru sănătatea copiilor încă din timpul vieţii intrauterine, substanţele sale active protejând fetusul.
În medicina naturistă, sfecla este folostiă de sute de de ani, pentru proprietăţile sale vindecătoare în bolile sângelui, în cele tumorale sau ale ficatului.
Curele cu sfeclă roșie pot fi indicate pe o perioadă de la 2 săptămâni până la maximum 2 luni
Pentru a avea efecte benefice vizibile asupra organismului, nu este suficient consumul ocazional. Specialiștii recomandă să includem în alimentația zilnică 100-150 de grame de sfeclă roșie crudă, potrivit Antena 3.
În general, curele cu sfeclă roșie pot fi indicate pe o perioadă de la 2 săptămâni până la maximum 2 luni. În unele cazuri, consumul exagerat de sfeclă roșie ar putea cauza apariția unor stări de greață. De asemenea, există posibilitatea ca incapacitatea organismului de a metaboliza sfecla roșie să determine o culoare roșiatică a urinei.
Pentru a preveni astfel de efecte adverse, se recomandă solicitarea opiniei unui specialist înainte de a începe o dietă bogată în sfeclă roșie.
5 motive să consumi sfeclă roșie
- Sfecla contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Prin eliberarea unei substanțe ale cărei efecte au impact benefic asupra funcționării vaselor de sânge, sfecla roșie reduce hipertensiunea. Sucul de sfeclă roșie reglează tensiunea arterială în câteva ore de la consum. Acest lucru se petrece întrucât unele substanțe din sfeclă se transformă în oxid nitric odată ce pătrund în organism. Oxidul nitric relaxează vasele de sânge, dilatându-le și reducând astfel tensiunea arterială mărită.
- Sfecla poate curăța ficatul de toxine. Chiar dacă organismul are mecanismele sale prin care poate elimina toxinele, sfecla le poate completa și chiar stimula.
- Consumul de sfeclă ameliorează tranzitul intestinal. Datorită conținutului ridicat de fibre, sfecla poate normaliza digestia, mai ales după ce se consuma grăsimi și proteine în exces. Consumul regulat de sfeclă reglează deci tranzitul intestinal.
- Sfecla poate contribui la reglarea colesterolului. Această performanță se datorează fibrelor care absorb grăsimile și conduc la eliminarea lor din corp.
- Consumul de sfeclă poate scădea riscul de cancer. Aceasta datorită betacianinei, substanța care dă culoarea intensă sfeclei și care este, totodată, implicată în reducerea tumorilor.