Uleiul de măsline, cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate, are în compoziţia sa substanţe ce pot proteja împotriva bolii Alzheimer, potrivit unui studiu apărut în ultimul număr al revistei americane ACS Chemical Neuroscience.
O echipă de cercetători, condusă de Amal Kaddoumi, a ajuns la concluzia că uleiul de măsline extravirgin protejează celulele nervoase de proteinele degradate, boala Alzheimer fiind identificată ca proteinopatia cauzată de acumularea de proteine anormale.
Bucătăria mediteraneeană
La ora actuală, boala Alzheimer afectează aproximativ 30 de milioane de oameni la nivel mondial, dar prevalenţa este mai mică în ţările mediteraneene, a căror bucătărie are la baza uleiul de măsline, arată sursa citată. “Substanţa-minune” din compoziţia uleiului de măsline se numeşte oleocantal şi are proprietăţi antiinflamatorii.
Experimentele pe şoareci au arătat că oleocantalul creşte producţia de proteine şi enzime-cheie, extrem de importante pentru eliminarea din creier a proteinei beta-amiloid, implicată în patologia bolii Alzheimer.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…