Longevitatea activă este o aspiraţie a fiecăruia dintre noi și începe cu un stil alimentar şi de viaţă corect, iar obiceiurile alimentare sănătoase trebuie învățate, adoptate și menținute încă din tinerețe.
,,Pentru a nu ne trezi îmbătrâniți prematur, obosiți, lipsiți de energie și cu probleme grave de sănătate este esențial să avem o alimentație echilibrată. Este dovedit că alimente precum fructele, legumele și iaurtul cu probiotice se situează în topul ierarhiei unei alimentații sănătoase din punctul de vedere al aportului de nutrienți esențiali, cu un număr redus de calorii.” declară prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.
Studii recente pun în evidenţă relaţia dintre consumul anumitor alimente şi stres. De exemplu, consumul zilnic de iaurt probiotic influențează pozitiv activitatea unor regiuni ale creierului. Practic, femeile care au consumat zilnic iaurt probiotic cu Bifidus Actiregularis au reacționat mai puţin la emoțiile negative, gestionând mai bine stresul.
,,Depinde doar de noi cum ne organizăm și ne trăim viața pentru a ne bucura de vigoare și la vârste avansate. Un stil alimentar corect, în care consumul zilnic de iaurt este o componentă de dorit, hrănește întregul organism, inclusiv creierul, și susține longevitatea activă. Iaurtul, cerealele integrale, nucile, fructele conțin principii nutritive necesare bunei funcționări a creierului și proceselor psihice” declară dr. Ioana Mîndruță, medic primar neurolog. Mai concret, nutrienții esențiali din iaurt, precum calciul și potasiul, au rol important în transmiterea influxului nervos, iodul contribuie la funcția cognitivă normală, fosforul are un rol activ în fiziologia celulei nervoase, zincul are rol de protecție în cazul stresului oxidativ, vitaminele din grupul B contribuie la buna desfăşurare a activității nervoase și reducerea oboselii, fosfolipidele au rol esențial la nivelul membranei celulare, iar proteinele au rol de construcție.
Legătura dintre alimentația sănătoasă și beneficiile fizice și emoționale rezultă din comunicarea bidirecțională dintre creier și sistemul digestiv – care conține sistemul nervos enteric, considerat cel de-al doilea creier al organismului uman. ,,Pentru o funcționare corectă a sistemului digestiv avem nevoie de bacterii vii benefice, de probiotice, iar iaurtul este cea mai bună sursă. Pe lângă contribuția sa la menținerea sau refacerea florei intestinale, iaurtul contribuie și la scăderea substanțială a riscului de diabet sau de boli cardiovasculare, la diminuarea efectului inflamator și facilitează scăderea în greutate**. Recomand consumul de iaurt probiotic cu cereale integrale la micul dejun sau peste zi – ca gustare, nu doar ca specialist, dar și pentru că am simțit personal beneficiile acestui iaurt probiotic, de-a lungul multor ani de când sunt consumator” declară prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…