Alimentul ideal pentru scăderea colesterolului și pentru protejarea arterelor

Colesterol mare. Colesterolul ridicat în sânge poate fi reglat de acest aliment. Sănătatea optimă este asociată și cu ceea ce mâncăm.

Bolile cardiovasculare fac ravagii, iar pentru prevenția lor este esențial să avem un nivel optim al colesterolului. De aceea, menţinerea colesterolului în limite normale este esențială pentru prevenirea unor boli precum sunt accidentul vascular cerebral și ateroscleroză.

Cu ajutorul alimentelor poți să ai un nivel optim al colesterolului. Însă, uneori, medicul îți poate prescrie și tratament medicamentos.

Soia, alimentul ideal pentru scăderea colesterolului

Soia este ideală pentru cei care au un nivel crescut al colesterolului în sânge. Mai mult, izoflanonii din soia au efect antioxidant și protejează vasele de sânge. În plus, soia are o mulțime de proteine, fibre, vitamina E, acid folic, potasiu, calciu, zinc, fier, fosfor, mangan și magneziu care aduc o mulțime de beneficii organismului uman.

Uleiul de măsline poate să contribuie la reglarea presiunii arteriale, scade nivelul colesterolului, al trigliceridelor, controlează nivelul glucozei în sânge. Astfel, acidul oleic care se regăsește în uleiul de măsline crește colesterolul bun (HDL), transportând colesterolul rău (LDL) spre ficat pentru a fi eliminat. Altfel spus, are loc o diminuare a riscului de infarct.

Consumul de fructe este foarte bun și știu că nu îți spun o noutate. Dar, acestea pot să te ajute să menții un nivel optim al colesterolului. De ce? Fiindcă ele conțin fibre, vitamine și minerale, dar și antioxidanți care ajută organismul să elimine toxinele.

Grăsimi sănătoase din pește și oleaginoase

Legumele contribuie la întărirea sistemului imunitar, contribuie la detoxifierea organismului și scad colesterolul LDL.

Peștele are în compoziție proteine, vitamine și minerale, acizi grași care ajută la menținerea nivelului de colesterol în limite normale. Consumul acestuia diminuează riscul de boli cardiovasculare, crește colesterolul bun și scade trigliceridele.

Explicația este aceea că acesta are un conținut bogat de fibre, atât solubile, cât și insolubile. Fibrele solubile reduc absorbția intestinală de zahar și colesterol.

Nucile, migdalele și semințele sunt de asemenea, recomandate de medici pentru scăderea colesterolului.

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

27 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

56 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: