Sari la conținut

Alimentul ideal pentru gută. Cum să-l consumi ca să elimini acidul uric în exces

acidul uric
Sursă foto: pixbay.com

Din cuprinsul articolului

Alimentul ideal pentru gută. Guta este o boală metabolică ce implică metabolismul purinelor, produși ce se regăsesc în proteinele pe care le ingerăm zilnic și prin a căror metabolizare rezultă acidul uric.
Din cauza dezechilibrului apărut la nivelul acestui metabolism al purinelor, producția de acid uric este crescută, acesta acumulându-se în cantități mari în sânge și în consecință și la nivelul țesuturilor și al articulațiilor, ducând la inflamarea articulației, provocând durere.
Energizant, stimulant digestiv, remediu împotriva răcelii și al grețurilor, fortifiant al imunității: ghimbirul este pur și simplu o minune pentru sănătate. O sursă bogată de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrați, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consuma în atât de multe variante: în supe, ceaiuri, murat, zaharisit, macerat.

Alimentul ideal pentru cei cu gută

Pentru a trata guta, acest condiment se folosește după cum urmează:

La o cană de apă clocotită se adaugă cam 2-3 cm de de rădăcină de ghimbir curățat de coajă, spălat și dat pe răzătoare. Se lasă vasul acoperit timp de cinci-zece minute și se bea acest ceai cel puțin o dată pe zi. 

Suc de castraveți

Sucul de castraveți scade temperatura organismului, este alcalin și ajută la eliminarea acidului uric din articulații, potrivit healthylivinghouse.com. Dacă suferi de gută, este indicată o cură de detoxificare pe bază de castravete, ghimbir și țelină, care te va ajuta să elimini toxinele.

Pentru această băutură, ai nevoie de un castravete de mărime medie, două bucăți de țelină, o felie de lămâie și un cm de rădăcină de ghimbir. Spală ingredientele, taie-le și adaugă-le în blender. Bea sucul obținut o dată sau de două ori pe zi.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel