Din cuprinsul articolului
Studiile arată că 10 % din populația lumii suferă de litiază biliară sau pietre la fiere. Procentajul persoanelor care au dischinezie biliară este mult mai mare. O astfel de criză înseamnă de cele mai multe ori dureri insuportabile.
Pâinea prăjită are un rol foarte important, dacă alegi sortimentul corect. Îți asigură necesarul de fibre și carbohidrați, substanțe nutritive esențiale, energie, pentru a ține la distanță fluctuațiile glicemiei, dar este și alimentul ideal, în crizele de fiere.
Există însă o diferență și, totodată, un avantaj. Pâinea prăjită se digeră mult mai ușor și nu produce balonare. Motiv pentru care este frecvent indicată după crizele biliare.
Alimentul ideal, în crizele de fiere. De ce e benefic? Se digeră ușor și nu balonează
Benefice ale pâinii prăjite:
Recomandată și diabeticilor – potrivit livestrong.com, prin prăjire scade conținutul de grăsime și, implicit, indicele glicemic, aspect important pentru persoanele care trebuie să își țină sub control nivelul glicemiei.
Ameliorează diareea – pâinea prăjită este deseori indicată în cazul celor care au stomacul deranjat ca urmare a unei toxiinfecții alimentare. Alte alimente utile în astfel de situații sunt bananele, orezul și piureul de mere sau merele coapte.
Remediu pentru stări de greață și vărsături – o felie de pâine prăjită unsă cu puțin unt poate fi un remediu util în cazul în care te confrunți cu astfel de probleme.
Pâinea prăjită conține amidon cu indice glicemic redus
Pâinea prăjită, o sursă perfectă de energie fără exces de calorii. Din acest motiv este indicată la micul dejun, considerat cea mai importantă masă a zilei.
Pâinea prăjită poate deveni toxică în anumite condiții
„Atunci când prăjești pâinea prea mult timp și la temperaturi mari (peste 120 de grade Celsius), fie că o pui într-o tigaie sau într-un toaster, se formează acrilamida.
Această substanță este puternic oxidantă, mutagenă și neurotoxică, rezultând din combinarea amidonului sau a altor poliglucide, la temperaturi înalte, cu acroleina. Acrilamida este o substanță cancerigenă și se poate găsi în cartofii prăjiți, produsele de patiserie sau semipreparate. Se recomandă ca pâinea să fie prăjită până la culoarea aurie, nicidecum până la culoarea maro spre negru”, spune drd. nutriționist Oana Bogdana Greblă, potrivit csid.ro.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…