Alimentul delicios care poate preveni depresia și anxietatea. Nu trebuie să lipsească din dieta zilnică

Alimentul delicios care poate preveni depresia. O echipă de cercetători a identificat modul în care bacteriile din alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul, pot ajuta la gestionarea stresului și la prevenirea depresiei și a anxietății.

Echipa de cercetare de la Facultatea de Medicină a Universității din Virginia a explorat influența bacteriilor intestinale benefice, numite probiotice, asupra comportamentului uman și modul în care lipsa acestora poate agrava depresia și anxietatea.

Descoperirile ar putea deschide calea pentru noi terapii pentru a trata anxietatea, depresia și alte afecțiuni de sănătate mintală.

Alimentul delicios care poate preveni depresia și anxietatea. Studiu surprinzător

Iaurtul se formează prin fermentarea laptelui. Conține tulpini de bacterii streptococi și lactobacili care sunt benefice pentru sănătatea intestinului. Studiile anterioare au arătat că la pacienții cu depresie și anxietate, bacteriile intestinale, în special cele aparținând familiei Lactobacillus, sunt perturbate. Afecțiunea este denumită în mod obișnuit disbioză.

Unele studii clinice și studii pe animale au arătat, de asemenea, că Lactobacillus are beneficii psihobiotice, inclusiv rezistența la stres și reducerea comportamentului dezordonat la șoareci. Ele sunt, de asemenea, asociate cu semne reduse de depresie și anxietate la pacienți.

În cel mai recent studiu, publicat în revista Brain Behavior and Immunity, cercetătorii au separat o colecție de bacterii, cunoscută sub numele de Altered Schaedler Flora, de microbiota intestinală care conține milioane de bacterii, ciuperci și viruși. Altered Schaedler Flora conține două tulpini de Lactobacillus și alte șase tulpini bacteriene.

„Am fost conștienți din cercetările noastre anterioare că Lactobacillus a fost benefic în îmbunătățirea tulburărilor de dispoziție și s-a pierdut în urma stresului psihologic, dar motivele de bază au rămas neclare, în primul rând din cauza provocărilor tehnice asociate cu studierea microbiomului”, a spus Alban Gaultier, cercetător principal de la Departamentul de neuroștiință al UVA.

Descoperirea poate ajuta la formularea de noi probiotice

Cercetările anterioare ale echipei lui Gaultier au arătat că bacteriile lactobacili ar putea inversa depresia la șoarecii de laborator. În cel mai recent studiu, echipa și-a propus să înțeleagă mecanismul prin care Lactobacilii influențează comportamentul și modul în care lipsa bacteriilor poate agrava depresia și anxietatea.

„Lactobacilii din familia Lactobaccillacea mențin nivelurile unui mediator imunitar numit interferon gamma care reglează răspunsul organismului la stres și ajută la prevenirea depresiei”, au explicat cercetătorii.

„Descoperirea noastră luminează modul în care Lactobacillus rezident în intestin influențează tulburările de dispoziție, prin reglarea sistemului imunitar. Cercetările noastre ar putea deschide calea către descoperirea unor terapii atât de necesare pentru anxietate și depresie”, a spus Gaultier.

Cercetătorii speră că descoperirile vor ajuta la formularea de probiotice cu niveluri optime de Lactobacillus care ar putea ajuta persoanele care se luptă cu sau cu risc crescut de depresie.

„Cu aceste rezultate în mână, avem noi instrumente pentru a optimiza dezvoltarea probioticelor, care ar trebui să accelereze descoperirile pentru terapii noi. Cel mai important, acum putem explora modul în care menținerea unui nivel sănătos de Lactobacillus și/sau interferon gamma ar putea fi investigată pentru a preveniți și tratați anxietatea și depresia”, a spus cercetătorul Andrea R. Merchak.

Recent Posts

Vine gerul puternic în România. ANM a schimbat din nou prognoza! Va ninge peste tot

Previziunile ANM se schimbă constant. Conform celor mai noi date, vremea va suferi schimbări radicale…

20 de minute ago

Care sunt șansele să rămâi însărcinată în apropierea menopauzei

Multe femei asociază menopauza cu incapacitatea de a mai face copii, și este întrucâtva adevărat,…

40 de minute ago

Pacienții cu dizabilități expuși unui risc major de sănătate. Decizie controversată a Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților

Pacienții cu dizabilități din România expuși unui risc major de sănătate, în urma Deciziei controversate…

o oră ago

Cât e pulsul normal în repaus funcție de vârstă

Pulsul normal în repaus este unul dintre cei mai importanți indicatori de sănătate cardiacă, utilizat…

2 ore ago

Testul simplu care poate detecta demența incipientă în doar 5 minute

Un test pentru demență simplu și rapid, care implică desenarea unui ceas analogic, ar putea…

2 ore ago

Poți suferi un AVC dacă faci această greșeală când te speli pe cap, atenționează un medic

Știai că poți face accident vascular cerebral (AVC) când te speli pe cap la coafor?…

3 ore ago

Citeste si: