Din cuprinsul articolului
Odată cu scăderea temperaturilor, apariţia ploilor și reducerea orelor de lumină solară, multe persoane se simt obosite şi chiar epuizate.
Este vorba despre astenia de toamnă, o stare tranzitorie, cu schimbări de dispoziţie care durează de regulă câteva săptămâni.
De cele mai multe ori, astenia se manifestă prin prezența mai multor simptome cuprinse în lista de mai jos:
Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă un super-aliment care poate ajuta la depăşirea acestei perioade de tranzit de la un anotimp la altul. Ea a declarat că brânza încălzită, fie că este prăjită sau topită, are o mulțimime de beneficii pentru sănătate și un efect antidepresiv.
„Astenia de toamnă se combate cu brânză…topită sau prăjită. Ploaia și întunericul pot fi neutralizate cu ceva bun de mâncare. Iar brânza este ingredientul campion ca efect antidepresiv. Și nu brânza oricum, ci încălzită! Vă fac cunoștință astăzi cu 2 tipuri de brânză… altfel”, a spus Mihaela Bilic.
Nutriționista a spus că halloumi sau brânza cipriotă sunt ideale în zilele de toamnă. Halloumi se găsește în toate țările din jurul Mediteranei, din Liban până în Turcia. Ea este făcută dintr-un amestec de lapte de capră și oaie.
Citeşte continuarea AICI.
Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, a anunțat că pensiile din România vor fi…
Pe măsură ce tensiunile globale cresc, tot mai mulți oameni se întreabă unde ar putea…
Vitamina D, denumită adesea „vitamina soarelui”, joacă un rol esențial în sănătatea organismului nostru. În…
Peste 700.000 de pensionari români au primit decizii de recalculare a pensiilor care indică sume…
Colesterolul este un tip de grăsime prezentă în fiecare celulă din corpul nostru, esențială pentru…
Horoscopul săptămânii 23 - 29 septembrie. Săptămâna aceasta aduce schimbări interesante și provocări pentru toate…