Din cuprinsul articolului
Odată cu scăderea temperaturilor, apariţia ploilor și reducerea orelor de lumină solară, multe persoane se simt obosite şi chiar epuizate.
Este vorba despre astenia de toamnă, o stare tranzitorie, cu schimbări de dispoziţie care durează de regulă câteva săptămâni.
Simptomele asteniei de toamnă
De cele mai multe ori, astenia se manifestă prin prezența mai multor simptome cuprinse în lista de mai jos:
- Stări depresive (apatie, tristețe accentuată, sentimente de vinovăție)
- Anxietate
- Modificări bruște de dispoziție
- Tulburări ale somnului
- Letargie
- Irascibilitate
- Lipsa poftei de mâncare
Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă un super-aliment care poate ajuta la depăşirea acestei perioade de tranzit de la un anotimp la altul. Ea a declarat că brânza încălzită, fie că este prăjită sau topită, are o mulțimime de beneficii pentru sănătate și un efect antidepresiv.
Brânza, un aliment ideal toamna
„Astenia de toamnă se combate cu brânză…topită sau prăjită. Ploaia și întunericul pot fi neutralizate cu ceva bun de mâncare. Iar brânza este ingredientul campion ca efect antidepresiv. Și nu brânza oricum, ci încălzită! Vă fac cunoștință astăzi cu 2 tipuri de brânză… altfel”, a spus Mihaela Bilic.
Nutriționista a spus că halloumi sau brânza cipriotă sunt ideale în zilele de toamnă. Halloumi se găsește în toate țările din jurul Mediteranei, din Liban până în Turcia. Ea este făcută dintr-un amestec de lapte de capră și oaie.
Citeşte continuarea AICI.