Din cuprinsul articolului
Nu este niciun secret că nutriția este un factor cheie în menținerea organismului în condiții optime. O alimentație sănătoasă permite organismului să fie pregătit să prevină și să combată diferite tipuri de boli. Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă includerea în consumul zilnic a unor elemente de origine vegetală și animală, sărace în zahăr și grăsimi.
Dacă nu este așa și dieta nu este sănătoasă, pot apărea diferite boli care să afecteze organismul în diferite moduri. Una dintre cele mai grave este diabetul. Acesta este cauzat de prea mult zahăr sau glucoză în sânge.
„Diabetul este o boală în care nivelul de glucoză (zahăr) din sânge este prea ridicat. Glucoza provine din alimentele pe care le consumați. Insulina este un hormon care ajută glucoza să ajungă în celule pentru a le furniza energie. În cazul diabetului de tip 1, organismul nu produce insulină. În cazul diabetului de tip 2, cel mai răspândit tip, organismul nu produce sau nu utilizează insulina în mod corespunzător. Fără suficientă insulină, glucoza rămâne în sânge”, explică MedlinePlus, US National Library of Medicine.
Organizația adaugă că „în timp, prea multă glucoză în sânge poate cauza probleme grave. Aceasta poate afecta ochii, rinichii și nervii. Diabetul poate duce, de asemenea, la boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și la necesitatea amputării unui membru. Femeile însărcinate pot dezvolta, de asemenea, diabet, numit diabet gestațional.
Dacă diabetul nu este tratat corespunzător, poate fi fatal. Principalele simptome ale acestei boli cronice, metabolice, sunt setea crescută, apetitul crescut, urinarea frecventă, probleme de vedere, vindecarea lentă a rănilor, slăbiciune sau oboseală, printre altele.
Dieta este cheia prevenirii diabetului, motiv pentru care trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le consumăm în fiecare zi, deoarece există un produs foarte comun care poate crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2, cel mai frecvent tip. Acesta este orezul alb rafinat.
„Oamenii de știință de la Universitatea Harvard au publicat un studiu în care au subliniat că consumul zilnic al acestui aliment ar putea crește riscul de a suferi de diabet de tip 2, o boală în care nivelurile de glucoză sau zahăr din sânge sunt prea ridicate”, relatează platforma digitală El Español.
În mod ideal, orezul alb rafinat nu ar trebui să fie consumat zilnic. De asemenea, acesta poate fi înlocuit cu orez brun, care este plin de nutrienți, inclusiv fibre, care sunt esențiale pentru prevenirea diabetului.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…