Din cuprinsul articolului
Alimentul care umple cel mai repede sângele cu toxine în doar o lună după consum! În urma unui studiu, cercetătorii au ajuns la concluzia că există alimente al căror consum regulat provoacă modificări periculoase ale sângelui în mai puțin de o lună.
Cea mai periculoasă hrană pentru sânge
Alimentul care umple cel mai repede sângele cu toxine. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Oxford, un nou studiu arată că diverse cornuri, biscuiți sau alte alimente bogate în grăsimi saturate pot crește riscul de a dezvolta boli cardiace și vasculare – pentru a obține acest efect negativ, este suficient să mănânci doar o porție pe zi.
Așadar, alimente foarte procesate și bogate în grăsimi saturate au avut o deteriorare clară a indicatorilor cheie de sănătate și au prezentat modificări în sânge.
Aliment periculos pentru sănătate
În general, acestea sunt asociate cu un risc mai mare de probleme cardiovasculare și metabolice. În acest fel, nivelurile de colesterol total și „rău” s-au înrăutățit (în medie cu 10%), iar procentul de grăsime din ficat a crescut. Cei care consumă grăsimi polinesaturate, pe de altă parte, au prezentat o reducere cu 10% a nivelului de colesterol total și LDL.
Cercetătorul principal Nikola Srnik a remarcat că „tipul de grăsime pe care îl consumăm este mai important pentru sănătatea inimii decât cantitatea de grăsime pe care o consumăm”.
„Dar cea mai importantă constatare este cât de repede apar schimbările periculoase”, subliniază el, adăugând că trei săptămâni sunt uneori suficiente pentru a crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare chiar și fără apariția excesului de greutate.
În ceea ce privește consumul de deserturi pe bază de paste dulci, răul de la acestea nu este doar pentru sânge și inimă, ci este un risc crescut de apariție a următoarelor boli și afecțiuni:
- Diabet zaharat: Patologia se dezvoltă ca răspuns la sarcina pe pancreas. Când abuzați de dulciuri, acest organ produce o cantitate insuficientă de insulină, astfel încât glucoza este slab absorbită în organism. Dezvoltarea diabetului duce la multe complicații, cum ar fi hipoglicemia, sindromul piciorului diabetic și comă hipoglicemică.
- Obezitatea: Principalul rău de la dulciuri este că odată cu consumul excesiv, organismul își pierde din subțire și apare obezitatea.
- Deteriorarea stării pielii: Sub influența zahărului, microflora intestinală este perturbată, iar acest lucru duce la erupții cutanate pe față și apariția punctelor negre. În plus, s-a dovedit că dulciurile accelerează procesul de îmbătrânire și contribuie la formarea ridurilor premature.
- Deteriorarea abilităților mentale: La consumarea unor cantitati mici de dulciuri se stimuleaza activitatea psihica, dar in exces se observa reactia inversa si anume deteriorarea memoriei, a atentiei si a capacitatilor intelectuale.