Din cuprinsul articolului
Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre un aliment care trebuie scos din dietă pentru funcționarea optimă a creierului.
„Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras. Sunt mare amator de mititei, dar, îmi pare foarte rău, până la vârsta dumneavoastră (n.r. i se adresează lui Cătălin Măruță, care are 44 de ani), după această vârstă, cu măsură. De poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie”, a precizat Vlad Ciurea, în podcastul lui Acasă la Măruță.
Boala Alzheimer este o tulburare a creierului care distruge încet memoria și capacitatea de a gândi și, în timp, capacitatea de a îndeplini cele mai simple sarcini.
La majoritatea persoanelor cu această boală, simptomele apar mai târziu în viață. Deși estimările variază, experții sugerează că mai mult de 6 milioane de oameni din Statele Unite, majoritatea în vârstă de 65 de ani și peste, pot avea demență cauzată de boala Alzheimer.
Boala Alzheimer este în prezent a șaptea cauză de deces în Statele Unite și este cea mai frecventă cauză de demență la vârstnici.
Demența este pierderea funcționării cognitive (gândirea, amintirea și raționamentul) și a abilităților comportamentale într-o asemenea măsură încât interferează cu activitățile și viața de zi cu zi.
Severitatea variază și variază de la cel mai blând stadiu, când abia începe să afecteze funcționarea persoanei, până la cel mai sever stadiu, când persoana trebuie să depindă complet de ceilalți pentru activitățile de bază ale vieții de zi cu zi.
Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit la Antena 3 ce este boala uitării și ce trebuie să facem pentru a o preveni. Încă nu s-a găsit un medicament perfect care să vindece – atrage atenția profesorul.
”Alzheimer-ul, ”boala uitării”, afectează sigur 35 de milioane de oameni și numărul este în creștere. Ca simptom cu toții știm că uitarea este primul simptom. Încă nu s-a găsit un medicament perfect care să vindece, așa că trebuie să ne luptăm să o prevenim.
Sunt zone din lume unde oamenii nu fac Alzheimer sau cazurile sunt foarte rare. Insulele grecești sunt pe primul loc pentru că grecii sunt zâmbăreți, mănâncă foarte curat, natural. Uleiul de măsline este panaceul de prevenție în Alzheimer.
Toate legumele, fructele, apa cât mai alcalină. Aerul și relaxarea cerebrală sunt importante, nu vă supărați, nu vă enervați! Toată lupta se dă în creier, tot ce trebuie să facem este să prevenim să nu apară această boală în afară de stres și de supărare are și o componentă genetică” a explicat Prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…