Categories: Ştiri sănătate

Alimentul care trebuie consumat cu prudență. Vlad Ciurea: Nu mai mult de două-trei ori pe an

Alimentul care trebuie consumat cu prudență. În spatele gustului perfect al unor alimente se află un adevărat pericol pentru organism. Nu toate sunt bune pentru sănătatea ta, iar dr. Vlad Chiurea spune că unele dintre ele ar trebui consumate din când în când. Celebrul medic a dat exemple de alimente foarte populare care ar trebui consumate cu prudență.

Într-o discuție pe care a avut-o într-o emisiune la Antena 3 CNN, renumitul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre relația dintre creierul nostru și una dintre preferințele culinare ale românilor, celebrii mici.

Cât de des ar trebui să mâncăm mici, un preparat tradițional românesc?

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Mititei sau mici este un preparat tradițional românesc, un fel de chiftele la grătar, de obicei de formă cilindrică. Micii se aseamănă cu alte produse similare din carne tocată din Balcanii de Vest, ćevapčići, dar și cu unele produse bulgărești, grecești sau turcești.

Nelipsiți de pe mesele românilor, mititeii nu sunt chiar alimentul ideal. Prof. univ. dr. Vlad Ciurea a atras atenția asupra frecvenței cu care ar trebui să consumăm acest preparat suculent și delicios.

Diferență majoră între alimentele care îi plac stomacului și cele bune pentru creier

Potrivit medicului, mititeii și alte alimente similare ar trebui să fie consumate de maximum două-trei ori pe an: „De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea în emisiune.

Medicul a explicat care este diferența între alimentele care plac stomacului și cele care sunt benefice pentru creier. Mititeii, de exemplu, sunt tentanți pentru simțurile noastre, însă compoziția lor nu este considerată de cea mai bună calitate pentru celulele nervoase.

Medicul a sugerat că pentru a menține sănătatea creierului, este important să educăm și să modelăm gusturile și alegerile noastre alimentare.

Recent Posts

Alina Bădic, horoscop 6 – 12 octombrie. Lecții karmice pe destin. Nativul pentru care urmează o perioadă cu adevărat paranormală

În ediția din 6 octombrie a emisiunii „360 de grade”, Alina Bădic a discutat despre…

6 ore ago

Modalități simple de a atrage banii în viața ta. Trucuri simple pentru a manifesta abundență

Ceea ce ai menționat legat de relația cu banii și energia gândurilor reflectă o idee…

6 ore ago

Medic: acest aliment poate provoca un cancer după prima înghițitură. Este supranumit „cea mai mortală mâncare din lume”

Medicii îi avertizează pe cei care vizitează Thailanda în fiecare an să evite un preparat…

7 ore ago

Medicina paliativă: cel mai mare regret al oamenilor înainte să moară

Dr. Sarah Holmes, un medic britanic specializat în îngrijire paliativă, a dezvăluit că cel mai…

7 ore ago

Planta considerată buruiană de români, la mare căutare de străini care o consideră comoară alimentară. Beneficii incredibile pentru sănătate

În România, „iarba porcului” (Portulaca Oleracea), cunoscută și sub numele de „grașiță”, este deseori considerată…

8 ore ago

Părintele Negoiță: așa se face corect o pomană pentru morți. „Nu, în niciun caz nu se face așa cum obișnuiesc unii”

Preotul Paul Iulius Negoita, pe site-ul său, a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate,…

8 ore ago

Citeste si: