Specialiștii în nutriție recomandă ca după perioada sărbătorilor de iarnă, cu mese foarte bogate, să se revină la o alimentație sănătoasă, iar în cadrul acesteia un loc important să îl ocupe iaurtul.
‘După perioada aceasta grea din punct de vedere nutrițional de sărbători se remarcă un plus de greutate prin îngrășare. Trebuie să ne revenim și să ne întoarcem la o alimentație sănătoasă, caracterizată printr-un aport caloric corespunzător necesarului nostru. Să fie bogăție de legume, bogăție de fructe și preparate lactate cu conținut redus de sare și cu conținut mai redus de lipide. În cadrul preparatelor lactate, iaurtul ocupă un loc important. Spre deosebire de lapte, iaurtul este mai bine tolerat și este extrem de bine echilibrat caloric’, a declarat, joi, într-o conferință de presă, prof. dr. Nicolae Hâncu, nutriționist, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
El a mai spus că România ocupă ultimul loc în Europa în ceea ce privește consumul de iaurt