Sari la conținut

Alimentul care te scapă de poluare. Anulează orice efect toxic și reduce riscul îmbolnăvirii. Util mai ales dacă locuiești la oraș

Poluare
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Poluarea este asociată cu dezvoltarea multor boli, la nivelul întregului organism. Persoanele care locuiesc în mediul urban au un risc mai mare de a se îmbolnăvi din cauza toxinelor eliberate în aer.

Din fericire, efectul negavit al acestora poate fi limitat cu ajutorul unor oboceiuri sănătoase, în special adoptarea unei alimentații echilibrate.

Alimentația este responsabilă pentru aportul nutrinților esențiali, precum vitamine, minerale și antioxidanți. Toate acestea contribuie la diminuarea efectelor negative cauzate de poluare.

Dintre toate alimentele, unul este foarte cunoscut pentru capacitatea sa de a anula consecințele poluării. Acționează ca un burete și este foarte important mai ales în cazul persoanelor care locuiesc în orașe.

Laptele, alimentul minune care luptă împotriva poluării

Cele mai periculoase metale grele care se găsesc în mediul poluat sunt plumbul și cadmiu. Primul a ajuns în natura din cauza combustibililor vechi, iar al doilea provine de la bateriile de generație veche. Aceste metale grele ajung în sol, plante și animale, și implicit în hrana noastră.

Metalele grele, periculoase pentru organism

Odată ajunse în organism, sunt foarte periculoase, asta pentru că metalele grele nu pot fi filtrate de rinichi. Pentru a putea elimina plumbul și cadmiul din organism este indicat să bem lapte. Acționează ca un burete și ne ajută să eliminăm aceste metale grele.

Cum ne ajută laptele să eliminăm efectele nocive ale poluării

„Principala substanță care interacționează cu metalele grele sunt proteinele. Metalul greu ajuns în organism nu va face altceva decât să caute proteine de care să se lege ca să se stabilizeze. Tocmai de aceea, în cazul unei intoxicații cu metale grele, se bea lapte. Laptele are proteine de care se leagă metalul greu. Îmi va consuma metalul greu care se poate elimina, dar la doze mici și acumulabile în timp.”, a explicat prof.univ. dr. Ștefan Voicu, Facultatea de Chimie, UPB, potrivit DC News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel