Sari la conținut

Alimentul care scade cel mai mult rezistența organismului la boli. Mihaela Bilic: „Nu era destul că îngrașă și crește colesterolul”

Alimentația în exces poate duce la inflamații cronice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Adoptarea unor alegeri alimentare echilibrate și promovarea activității fizice regulate pot juca un rol crucial

Sistemul nostru imunitar depinde în mod direct de stilul de viață adoptat. Alimentația, odihna și exercițiile fizice sunt elemente fundamentale pentru a dobândi o sănătate de fier.

Anumite alimente contribuie la menținerea sănătății și dobândirea rezistenței. Vitaminele, mineralele, antioxidanții, în mod ideal, trebuie să fie asigurați de o dietă sănătoasă și echilibrată.

Alte alimente, în schimb, pot avea efectul opus. Acestea afectează organismul din toate punctele de vedere, de la imunitate până la procesul natural de vindecare și detoxifiere a organismului.

Zahărul scade rezistența organismului

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie efectele negative ale zahărului rafinat și, de asemenea, cum afectează acesta rezistența organismului la boli.

Zahărul scade imunitatea

Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sînge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli.

Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr(30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore. Consumul a 100g zahăr, cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică de 97% a răspunsului imun!

Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienti, nici oligoelemente, ci doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Deci nu ne face viața mai dulce, ci doar ne <ruginește> mai repede”, a explicat Mihaela Bilic, nutriționist.

Efectele nocive ale zahărului

  • afectează sistemul cardiovascular
  • determină depunerea grăsimii abdominale, care crește riscul unor boli grave
  • mai periculos decât sarea
  • contribuie la apariția anumitor tipuri de cancer
  • duce la îmbătrânire prematură

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel