Categories: Stil de viaţă

Alimentul care previne cancerul pulmonar și bolile de inimă. Indiferent dacă e crud sau gătit nu își pierde calitățile nutritive

Varza face parte din familia cruciferelor cunoscute pentru prevenirea apariției cancerului pulmonar și a bolilor de inimă.

Această legumă prezintă numeroase efecte pozitive asupra sănătății și poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât și gătită, fără să își piardă calitățile nutritive. Este cunoscută de pe vremea grecilor și a romanilor care îi recunoșteau proprietățile medicinale.

Specialiștii susțin că varza are rol terapeutic în peste 100 de afecțiuni. Substanțele active variază în funcție de specie.

Există patru varietăți de varză valoroase din punct de vedere medicinal: varza albă, varza roșie, varza de Bruxelles și varza creață.

Varza conține vitaminele A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9, fosfor, calciu, zinc, mangan, cupru, fier și nu are colesterol.

În varza de Bruxelles și în varza albă există cantități mari de apă, dar și substanțe tonice, precum: proteine, glucide, vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, K,) și săruri minerale (fosfor, potasiu, calciu, sodiu, fier, iod și cobalt). Combate hipoglicemia mai eficient decât celelalte soiuri.

Varza roșie, de exemplu, are efecte depurative și o valoare nutritivă mai mare decât cea albă. Sucul verzei roșii poate fi întrebuințat ca indicator pH.

Varza este recomandată în curele de slăbire, însă nu trebuie exagerat, deoarece poate împiedica absorbția iodului în organism.

Această legumă este benefică în cazul constipației, hemoroizilor, infecțiilor și furunculelor, entorselor, arsurilor, inflamațiilor, ulcerului, tumorilor, calmează tusea, protejează inima. Este folosită și pentru combaterea alcoolismului, anemiei, hemoragiilor, sinuzitelor sau cirozelor. Este recomandată și în regimul pentru diabetici. În gastrită, colită și gută, specialiștii recomandă consumul a trei-patru pahare de suc de varză creață, mult mai eficient decât cel obținut din alte soiuri.

Cercetările realizate în ultimii 20 de ani au confirmat faptul că un consum frecvent de varză crudă sau de suc are un efect benefic în prevenirea cancerului de colon.

Recent Posts

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

9 minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

40 de minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

o oră ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

o oră ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

2 ore ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

Citeste si: