Noi studii au arătat că persoanele care mănâncă usturoi crud în fiecare zi, își reduc riscul cancerului de colon cu 40%. Potrivit experților, efectul anticancerigem s-ar datora alicinei, substanța responsabilp de mirosul înțepător al usturoiului.
Cantitatea de usturoi de care e nevoie pentru acest efect e de 1-3 căței pe zi.
Usturoiul protejează și împotriva cancerului de plămâni chiar și în cazul fumătorilor. In plus, usturoiul este o sursa importanta de vitamine si minerale recunoscute pentru beneficiile asupra sanatatii. Cele mai reprezentative sunt vitaminele grupului B (B6, B1, B5, B2, B3, B9) si vitamina C, iar dintre minerale mentionam fosfor, calciu, fier, potasiu, magneziu si nu in ultimul rand seleniu si mangan.
Ca să diminuezi din mirosul neplăcut pe care îl lasă e bine să ții puțină apă în gură în timp ce mesteci usturoiul crud.
Fie că este vorba de un talisman sau un medalion, multe persoane cred că purtarea…
Într-un deșert din Arabia Saudită, unde se înregistrează în mod normal temperaturi de peste 55…
Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau…
Un studiu condus de biologii de la Penn State a descoperit că stilul de viață…
Medici atrag atenţia că la începutul sezonului rece, capacitatea sistemului nostru imunitar de a se…
Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, unitate spitalicească aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi, a…