Noi studii au arătat că persoanele care mănâncă usturoi crud în fiecare zi, își reduc riscul cancerului de colon cu 40%. Potrivit experților, efectul anticancerigem s-ar datora alicinei, substanța responsabilp de mirosul înțepător al usturoiului.
Cantitatea de usturoi de care e nevoie pentru acest efect e de 1-3 căței pe zi.
Usturoiul protejează și împotriva cancerului de plămâni chiar și în cazul fumătorilor. In plus, usturoiul este o sursa importanta de vitamine si minerale recunoscute pentru beneficiile asupra sanatatii. Cele mai reprezentative sunt vitaminele grupului B (B6, B1, B5, B2, B3, B9) si vitamina C, iar dintre minerale mentionam fosfor, calciu, fier, potasiu, magneziu si nu in ultimul rand seleniu si mangan.
Ca să diminuezi din mirosul neplăcut pe care îl lasă e bine să ții puțină apă în gură în timp ce mesteci usturoiul crud.
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…