Din cuprinsul articolului
Alimentul care poate duce la CANCER. Un aliment consumat zilnic de milioane de oameni este principala cauză a cancerului. Trebuie exclus imediat din alimentație, avertizează experții.
S-ar putea să fi auzit că zahărul cauzează cancerul sau îl face să se dezvolte mai repede. În unele privințe, acest lucru poate fi adevărat, dar știința în acest sens nu este clară. S-ar putea ca zahărul să nu cauzeze direct cancerul, scrie WebMD.
Fiecare celulă din corpul nostru folosește zahărul din sânge (glucoza) pentru energie. Dar celulele canceroase folosesc de aproximativ 200 de ori mai mult decât celulele normale. Tumorile care încep în celulele subțiri și plate (scuamoase) din plămâni au nevoie de și mai multă glucoză pentru a-și alimenta creșterea.
Zahărul de care celulele au nevoie provine din dieta oamenilor. Acesta vine sub diferite forme, inclusiv: fructe (fructoză), legume (glucoză) și produse lactate (lactoză).
Zahărul de masă și zahărul adăugat în băuturi sau produse de patiserie (zaharoză)
Unele dintre aceste forme de zahăr se găsesc în mod natural în alimente, inclusiv fructoza din fructe. Altele sunt zaharuri adăugate, cum ar fi ceea ce se găsește într-un suc, o băutură sau o prăjitură. Multe organizații de sănătate, medici, ghiduri dietetice și nutriționiști subliniază necesitatea de a reduce cantitatea de zaharuri adăugate.
Mulți experți, inclusiv Societatea Americană de Cancer și Institutul Național de Cancer, nu cred că zahărul provoacă cancer. Ei spun că obezitatea este cauza.
Celulele grase eliberează proteine inflamatorii numite adipokine. Acestea pot deteriora ADN-ul și, în cele din urmă, pot provoca tumori. Cu cât aveți mai multe celule grase, cu atât este mai probabil să aveți mai multe dintre aceste proteine.
Dacă ești supraponderal sau obez te expui la riscul a cel puțin 13 tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, de ficat și de colon.
Dar și aici situația este mai complexă și nu se rezumă doar la zahăr. Obezitatea este o afecțiune medicală care implică mai mulți factori.
Alți experți în cancer spun că zahărul în sine poate determina apariția cancerului. Unul dintre acești cercetători este Lewis Cantley, director al Centrului de Cancer Meyer de la Weill Cornell Medicine din New York.
Cantley crede că unele cancere pot începe cu niveluri ridicate de insulină, hormonul care controlează cantitatea de zahăr din sânge. El spune că cercetările sale arată că „a avea niveluri ridicate de insulină este probabil să determine apariția cancerului. Iar ceea ce determină nivelul de insulină este zahărul”.
Aplicația care colectează ambalajele SGR la domiciliu. O companie din Iași a dezvoltat o aplicație…
Superluna plină din 18 septembrie e marcată de un fenomen astronomic rar: o lună plină,…
Horoscop 18 septembrie 2024. Leu, vei avea o zi excelentă. Berbec, energia ta este la…
Studiu. Copiii care folosesc aceste produse de îngrijire sunt expuși la niveluri mari de ftalați…
Alimente de toamnă care ne ajută sistemul imunitar. Schimabrea anotimpului ne poate crea probleme de…
Cât de ”mofturoși” sunt gemenii cuplului George și Amal Clooney. Bucătăreasa a recunoscut tot George…