Soia este considerat un aliment minune. Tot mai multe studii au scos în evidență beneficiile consumului de soia pentru menținerea stării de sănătate optime. Mai mult, se pare că aceasta este bun pentru diminuarea asteniei, depresiei, ameliorează simptomele hepatitei.
Unele studii arată că are un rol esențial în prevenirea cancerului de sân. Consumul de soia este benefic și la combaterea oboselii fizice și psihice, în dislipidemii, gută, diabet zaharat, sindromul metabolic.
Soia este o plantă – aliment cu o multitudine de beneficii asupra sănătății. Mai mult, specialiștii susțin că aceasta nu trebuie să lipsească din meniul persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat și a celor care au probleme cu obezitatea. Totodata, boabele de soia sunt bogate și în antioxidanți valoroși, dar și în acid folic.
În compoziţia ei se găsesc aproape toate vitaminele şi mineralele necesare organismului, cu excepţia vitaminei C. Mai mult, conține acizi grași omega 3 și omega 6 și nu conține colesterol.
Administrația pentru Medicamente și Alimentație din SUA susține că administrarea zilnică a 25 grame de proteine din soia consumate de trei ori pe săptămână pot preveni infarctul și bolile de inimă.
Unele studii au arătat că un consum constant de soia scade riscul de cancer de sân în rândul femeilor. În plus, se pare că sănătatea reproductivă este mult îmbunătățită.
Iată câteva beneficii ale consumului de soia:
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…