Unul dintre obiceiurile care cresc riscul de cancer este consumul de zahăr. Acesta este ascuns în multe produse, inclusiv în alimentele considerate sănătoase precum sosurile semi-preparate pentru salate, cerealele pentru micul-dejun și chiar lactatele degresate.
Un studiu care arată că zaharul “hraneste” tumorile canceroase a fost dat recent publicitatii de catre cercetatorii de la Huntsman Cancer Institute, Statele Unite.
“Stim inca din 1923 ca celulele tumorale au nevoie de o cantitate mai mare de glucoza decat cele normale. Studiul nostru explica acest proces si cum ar putea fi oprit pentru ca, in cele din urma, sa controlam extinderea tumorilor”, a explicat Don Ayer, doctor si profesor in oncologie la Universitatea Utah.
O altă cercetare publicată luna trecută în Journal, Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention a scos la iveală că zahărul crește riscul cancerului endometrial la femei.
O echipa de cercetatori, condusa de dr. Custodia Garcia-Jimenez de la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid, a descoperit un mecanism-cheie care leaga obezitatea si diabetul de cancer: un nivel ridicat de zahar creste activitatea unei gene implicate in progresia cancerului.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…