Pentru proprietăţile sale este preţuit încă din antichitate, iar cercetările moderne i-au descoperit beneficii nebănuite.
Usturoiul este poate cel mai îndrăgit ingredient din preparatele româneşti. El este nu numai foarte gustos dar poate fi considerat şi o plantă minune, pentru că are capacitatea să trateze o de la cele mai simple până la cele mai grave infecţii. Acesta conţine o mulţime de antioxidanţi care omoară bacteriile şi radicalii liberi din sânge şi protejează sistemul imunitar.
Iată care sunt beneficiile usturoiului:
Ingredientul activ al usturoiului, alicina, poate ataca şi distruge şi virusuri sau infecţii puternice şi este chiar recomandat pentru copiii care au astm.
„Conţinutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cât şi vitaminele A şi E, fac din usturoi un aliment important pentru o alimentaţie sănătoasă”, spune nutriţionistul Luiza Pârvu.
Stimulează circulaţia sângelui, crescând performanţele sexuale şi sensibilitatea zonelor erogene. Consumat în stare crudă, ca şi condiment, el are un efect tonic asupra organismului, afrodisiac şi reglator al sistemului endocrin. Pentru tratamentul impotenţei sexuale survenite în urma unei boli infecţioase, dar şi în tratarea infecţiilor renale şi răcelilor, este recomandat sucul de usturoi cu miere şi propolis: 1 linguriţă suc de usturoi, 1-3 linguriţe de miere şi 1 linguriţă tinctură de propolis
Ceapa, usturoiul şi prazul ajută la detoxifiere şi acţionează ca antioxidanţi puternici, stimulând sistemul imunitar şi reducând inflamaţiile. Nu în ultimul rând, pot fi de ajutor în curele de slăbire. Unii oameni de ştiinţă sunt de părere că anumite componente din ceapă şi usturoi, precum bioflavonoidele, ar putea fi cheia cercetărilor în boli precum cancerul sau afecţiuni ale inimii.Cantitatea minimă recomandată de medici este, în general, două linguriţe de usturoi proaspăt pe zi şi două linguri mari de ceapă sau praz.
Un studiu al Institutului Naţional al Cancerului din Marea Britanie arată că pentru persoanele care mănâncă cel puţin 10 grame (aproximativ două linguriţe) de usturoi, ceapă sau praz pe zi, riscul de a suferi de cancer de prostată scade semnificativ. Alt studiu, efectuat de cercetătorii de la Universitatea Case Western Reserve, relevă că usturoiul poate ajuta la reducerea apariţiei de tumori pre-canceroase (polipi) în intestinul gros.
Conţine fitochimicale care descompun acizii graşi şi scad nivelul de colesterol din sânge. Usturoiul ajută metabolismul să-şi realizeze principalele procese mult mai rapid, ceea ce poate contribui la reducerea procentului de grăsime.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…