Din cuprinsul articolului
Alimentul care face minuni împotriva tumorilor. Un aliment oferit de natură distruge tumori. Este considerat cel mai puternic medicament natural și are numeroase beneficii.
Este vorba despre sfecla roşie, una dintre cele mai folosite legume de către gospodine. Ea dă savoare salatelor și este benefică pentru sănătate.
Sfecla roșie are efecte uimitoare în diverse afecţiuni, în special în bolile de sânge, cele de ficat şi în cele tumorale.
Este considerată cel mai puternic purificator al sângelui. Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, această legumă are puţine calorii (43 kcal/100 g), fiind un element de bază ȋn diete.
Această legumă este un ajutor extraordinar pentru sănătatea copiilor încă din timpul vieţii intrauterine, substanţele sale active protejând fetusul.
În medicina naturistă, sfecla este folostiă de sute de de ani, pentru proprietăţile sale vindecătoare în bolile sângelui, în cele tumorale sau ale ficatului.
Pentru a avea efecte benefice vizibile asupra organismului, nu este suficient consumul ocazional. Specialiștii recomandă să includem în alimentația zilnică 100-150 de grame de sfeclă roșie crudă, potrivit Antena 3.
În general, curele cu sfeclă roșie pot fi indicate pe o perioadă de la 2 săptămâni până la maximum 2 luni. În unele cazuri, consumul exagerat de sfeclă roșie ar putea cauza apariția unor stări de greață. De asemenea, există posibilitatea ca incapacitatea organismului de a metaboliza sfecla roșie să determine o culoare roșiatică a urinei.
Pentru a preveni astfel de efecte adverse, se recomandă solicitarea opiniei unui specialist înainte de a începe o dietă bogată în sfeclă roșie.
Consumul de sfeclă roșie păstrează ficatul sănătos Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare.
Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului. Sfecla îmbunătățește sănătatea mintală Sfecla conține o cantitate ridicată de triptofan, substanță ce relaxează mintea și crează o stare de bine. Mai mult, betalaina, substanță din compoziția sfeclei, este folosită și în tratamente antidepresive.
Consumul zilnic de sfeclă îmbunătățește sănătatea mintală
Previne cancerul Betacianina, substanța care dă culoarea roșie sfeclei este un puternic antioxidant, care are proprietăți de prevenire a cancerului. În urma unui studiu făcut la Universitatea Howard, cercetătorii au demonstrat faptul că betacianina a încetinit progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată și cancerului mamar cu până la 12,5%.
Sfecla roșie crește rezistența la efort
Consumul regulat de suc de sfeclă crește rezistența fizică a organismului cu până la 16%. Tot în urma unui studiu efectuat de către o echipă de cercetători de la Universitatea din Exeter, s-a descoperit faptul că nitratul pe care îl conține sfecla contribuie la reducerea consumului de oxigen, iar în felul acesta, exercițiile fizice devin mult mai ușor de făcut și mai puțin obositoare. Sucul de sfeclă roșie benefic împotriva hepatitei cronice Sucul de sfeclă protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea lor, dar le și stimulează să funcționeze normal. Consumul de sfeclă previne evoluția hepatitei cronice spre cancer hepatic sau ciroză.
Sfecla roșie un adjuvant pentru hipertensiunea arterială
Cu ajutorul unui pahar de suc de sfeclă pe zi vei putea trata hipertensiunea arterială, ba chiar tensiunea va scădea cu până la 20% din valoarea sa inițială.
Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.
Combate constipația
Rădăcina de sfeclă conține fibre și polizaharide, substanțe care ajută la combaterea constipației. Este recomandat un consum zilnic de până la 150 g de sfeclă crudă ori amestecată cu hrean și miere.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…