Alimentul care distruge celulele canceroase mai eficient decât medicamentele

Majoritatea oamenilor au auzit că turmericul este o armă puternică împotriva cancerului, iar studiile științifice i-au dovedit eficacitatea. Însă puțini știu că și ghimbirul, ”ruda” turmericului, are efecte incredibile în combaterea aceste boli.

Cum funcționează ghimbirul

La fel ca în cazul turmericului, proprietățile anticancerigene ale ghimbirului se datorează antioxidanților pe care îi conține și a capacității de a combate inflamația, una din cauzele dezvoltării celulelor canceroase.

Antioxidanții luptă cu cancerul prin reducerea stresului oxidativ și prin stimularea sistemului imunitar să distrugă celulele canceroase.

Dovezi științifice

Într-un studiu realizat la Universitatea de Stat din Georgia, oamenii de știintă care au făcut teste pe șoareci de laborator au constatat că ingestia regulată de extract de ghimbir poate reduce dimensiunea tumorilor de prostată cu un impresionant 56%.

Există aproape 17 alte studii pe animale de laborator și pe subiecți umani care arată ghimbirul a fost un tratament eficient atât pentru reducerea dimensiunii tumorilor dar și pentru prevenirea răspândirii cancerului la alte părți ale corpului.

Cum inflamația cronică este responsabilă și de apariția altor boli precum artrita reumatoida, astmul, sindromul colonului iritabil, ghimbirul poate preveni și aceste boli.

Cum adaugi ghimbirul în alimentație

Poți adăuga ghimbir într-o mulțime de preparate: în stir-fries, acele amestecuri de legume diferite care se fac de regulă în wok cu morcovi, țelină, broccoli, ciuperci, varză, ardei gras, mazăre. Poate fi adăugat în supe. Trebuie să dai puțin ghimbir prin răzătoare și să-l presari deasupra supei tale preferate.

Ceai de ghimbir:

Rădăcina de ghimbir se dă prin răzătoare până se obțin două-trei lingurițe de răzătură. Peste ghimbir se toarnă apă fierbinte, care a clocotit.

Acoperim mixtura, lăsând-o câteva minute să infuzeze bine. Ulterior se poate adăuga și suc proaspăt de lămâie, după preferință.

Când se răcește, putem pune și o linguriță de miere (de tei sau salcâm). Îl trecem printr- o strecurătoare ca să scăpăm de răzătură și îl consumăm cât este cald.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

23 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

54 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: