Din cuprinsul articolului
Majoritatea oamenilor au auzit că turmericul este o armă puternică împotriva cancerului, iar studiile științifice i-au dovedit eficacitatea. Însă puțini știu că și ghimbirul, ”ruda” turmericului, are efecte incredibile în combaterea aceste boli.
La fel ca în cazul turmericului, proprietățile anticancerigene ale ghimbirului se datorează antioxidanților pe care îi conține și a capacității de a combate inflamația, una din cauzele dezvoltării celulelor canceroase.
Antioxidanții luptă cu cancerul prin reducerea stresului oxidativ și prin stimularea sistemului imunitar să distrugă celulele canceroase.
Într-un studiu realizat la Universitatea de Stat din Georgia, oamenii de știintă care au făcut teste pe șoareci de laborator au constatat că ingestia regulată de extract de ghimbir poate reduce dimensiunea tumorilor de prostată cu un impresionant 56%.
Există aproape 17 alte studii – pe animale de laborator și pe subiecți umani – care arată că ghimbirul a fost un tratament eficient atât pentru reducerea dimensiunii tumorilor dar și pentru prevenirea răspândirii cancerului la alte părți ale corpului.
Cum inflamația cronică este responsabilă și de apariția altor boli precum artrita reumatoida, astmul, sindromul colonului iritabil, ghimbirul poate preveni și aceste boli.
Poți adăuga ghimbir într-o mulțime de preparate: în stir-fries, acele amestecuri de legume diferite care se fac de regulă în wok cu morcovi, țelină, broccoli, ciuperci, varză, ardei gras, mazăre. Poate fi adăugat în supe. Trebuie să dai puțin ghimbir prin răzătoare și să-l presari deasupra supei tale preferate.
Ceai de ghimbir:
Rădăcina de ghimbir se dă prin răzătoare până se obțin două-trei lingurițe de răzătură. Peste ghimbir se toarnă apă fierbinte, care a clocotit.
Acoperim mixtura, lăsând-o câteva minute să infuzeze bine. Ulterior se poate adăuga și suc proaspăt de lămâie, după preferință.
Când se răcește, putem pune și o linguriță de miere (de tei sau salcâm). Îl trecem printr- o strecurătoare ca să scăpăm de răzătură și îl consumăm cât este cald.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…