Din cuprinsul articolului
Glicemie mare, deshidratare și foame exagerată, toate pot fi cauzate de un singur aliment. Un infografic realizat de experții americani arată ce se întâmplă în organism, timp de o oră după ce consumi un hamburger.
Astfel, la doar 10 minute după ce ai mâncat un Big Mac (un hamburger de la McDonald’s) glicemia atinge un nivel alarmant, la o jumătate de oră începi să te deshidratezi, la 40 de minute se instalează senzația de foame. Cât despre digestie, aceasta are loc în mai mult de trei zile.
Hamburgerul cu cașcaval conține 540 de calorii, numărul acestora variind însă în funcție de restaurantul de la care cumpărăm produsul. Această combinație determină o creștere enormă a zahărului în sânge, dar, pe lângă acest lucru, determină și dependența.
Când consumăm hamburger, corpul nostru produce dopamină, aceeași substanță eliminată de creier în cazul dependenților de droguri, putând provoca mâncatul compulsiv.
Chifla burgerului conține multă fructoză din siropul de porumb pe care îl conține, dar și sodiu. Ambele substanțe dau dependență și fac ca organismul să vrea să mănânce și mai mult.
Un hamburger conține aproximativ 970 de miligrame de sodiu. Această cantitate uriașă de sare duce la deshidratare, cu simptome asemănătoare celor generate de foame. În aceste condiții, produsul te păcălește extrem de ușor și tu vrei să mănânci și mai mult.
Prea mult sodiu în organism îngreunează eliminarea acestuia prin rinichi. Iar de aici se formează un cerc vicios, inima începe să bată mai repede, ca să pompeze mai mult sânge la creier, crescând astfel tensiunea. În cele din urmă, consumatorul ajunge să se confrunte cu boli cardiace și atacuri cerebrale.
Încă ți-e foame după ce ai mâncat un Big Mac? Acest lucru este cauzat de un dezechilibru al glicemiei care crește pofta de alimente bogate caloric.
Atunci când mănâci alimente hipercalorice, răspunsul organismului la insulină poate reduce nivelul de glucoză, crescând pofta de mâncare. Siropul de porumb bogat în fructoză din chifla Big Mac este rapid absorbit de tractul gastro-intestinal, provocând creșteri și scăderi rapide de insulină și senzații de foame și mai mari.
În mod normal organismul digeră mâncarea într-un interval cuprins între 24 și 72 de ire. Totuși, conform concluziilor specialiștilor americani în nutriție și alimentație, un singur burger durează mai mult de trei zile să fie digerat în totalitate, din cauza faptului că este bogat în grăsimi.
Grăsimile trans, cel mai periculos tip de grăsimi, sunt digerate în 51 de zile de organis. Un burger poate conține în jur de 1,5 grame de grăsimi trans, asociate bolilor de inimă, obezității, cancerului și diabetului,
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…