Din cuprinsul articolului
Alimentul care a stârnit un val de controverse! Totuși, consumat frecvent, reduce riscul de a dezvolta unele boli grave, anunță specialiștii.
Este vorba despre ulei. Acest produs alimentar a stârnit un val de controverse în ultimii ani. Acesta este motivul pentru care experții sunt împărțiți în două tabere. Una este că ar trebui să folosim ulei, cealaltă este că nu ar trebui.
De aici, probabil, și interesul manifestat de oameni când apare un nou studiu dedicat acestui subiect. O astfel de cercetare a apărut recent în Journal of the American College of Cardiology, informează 12tomatoes.
Conform noii cercetări, s-a descoperit că dacă consumăm o jumătate de lingură de ulei de măsline pe zi, este mai puțin probabil să murim din cauza problemelor cardiace, cancer, probleme respiratorii sau boli neurodegenerative.
Cercetătorii au analizat peste 60.000 de femei și peste 30.000 de bărbați. Marta Guasche-Ferre, profesor la Harvard, s-a asigurat că niciunul dintre participanți nu avea cancer sau probleme cardiace atunci când studiul a început, în 1990.
Participanții au primit un chestionar, în care au răspuns, la fiecare patru ani, ce tipuri de grăsimi și uleiuri au consumat cel mai des, inclusiv pentru gătit.
Potrivit cercetării, cei care au consumat mai mult ulei de măsline aveau și mai multe șanse să mănânce mai multe fructe și legume, să fie activi fizic și să fumeze mai puțin.
”Cei care au înlocuit 10 grame de margarină, unt, maioneză sau grăsime din lactate cu aceeași cantitate de ulei de măsline au avut un risc general de deces cu până la 34% mai mic decât persoanele care au consumat puțin sau deloc”, potrivit Martei Guasch-Ferre.
”Studii anterioare au fost efectuate pe populațiile mediteraneene și europene, unde consumul de ulei de măsline tinde să fie mai mare”, a spus autoarea.
Un accent pe comportamente sănătoase a fost găsit în rândul bărbaților și femeilor care au consumat mai mult ulei de măsline, a spus Guasch-Ferre.
Erau practic mult mai activi fizic sau mâncau mai multe fructe și legume.
Legătura dintre uleiul de măsline și un număr mai mic de decese este una nouă
Legătura dintre uleiul de măsline și un număr mai mic de decese cauzate de boli ale creierului este una complet „nouă”, a scris Susanna Larsson, profesor asociat de epidemiologie la Institutul Karolinska din Suedia.
„Având în vedere lipsa de strategii preventive pentru boala Alzheimer și morbiditatea și mortalitatea ridicate legate de această boală, această constatare, dacă este confirmată, are o importanță majoră”, conchide Susanna Larsson.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…