Cancerul colorectal este al treilea tip de cancer ca frecvenţă atât la bărbaţi, cât şi la femei. Acesta definește o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormală care cresc și se multiplică rapid, formând tumori.
Una dintre cuazele apariţiei acestui tip de cancer este alimentaţia nesănătoasă. ,,Dintre toate tipurile de cancer, cel colorectal este cel mai influenţat de alimentaţie. În comparaţie cu fumatul, dieta nu este un factor de risc major, însă are rol important”, spune dr. Katharina Nimptsch.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Edinburg cele mai nocive sunt hamburgerii, chips-urile, produsele de patiserie şi băuturile răcoritoare acidulate.
Concluzia se bazează pe rezultatele unui studiu pe un eşantion de aproximativ 5.000 de persoane, dintre care aproape jumătate bolnavi de cancer colorectal.
În urma completării unor chestionare special concepute, care au inclus întrebări despre regimul alimentar, stilul de viaţă şi frecvenţa cu care se practică exerciţiile fizice, cercetătorii scoţieni au conchis că fumatul, alimentele bogate în grăsimi, de tip fast-food şi istoricul familial sunt cei mai importanţi factori de risc în apariţia cancerului colorectal.
În schimb, o dietă bazată pe legume, fructe, cereale integrale şi peşte poate scădea semnificativ şansele de apariţie a acestei boli crunte.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…