Din cuprinsul articolului
Alimentația este esențială pentru sănătatea generală a organismului nostru. Aceasta, în mod ideal, trebuie să asigure toți nutrienții de care corpul are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător.
Totuși, există și alimente de care trebuie să ne ferim. Cu toții știm de produsele din comerț, intens procesate. Acestea sunt pline de E-uri și aditivi care ne pun sănătatea în pericol, mai ales dacă sunt consumate frecvent.
Cu toate acestea, cine s-ar fi gândit că alimentele sănătoase, precum unele legume, pot deveni toxice dacă sunt consumate într-un anumit fel?
Bananele se află pe lista celor mai sănătoase fructe. Totuși, cei care le consumă în cantități mari se pot confrunta cu carii, la fel ca și în cazul dulciurilor bogate în zahăr, întrucât și bananele conțin o cantitate însemnată de zaharuri.
Broccoli este o legumă miraculoasă, însă nu trebuie să exagerăm cu consumul ei. Mulți se bazează pe această legumă în diete de slăbit, datorită cantității mici de calorii pe care o are, însă există și părți negative. În cazul în care nu știai până acum, broccoli poate provoca alergii sau erupţii cutanate și în unele cazuri poate duce la căderea părului sau la umflarea feței, în cazul anumitor persoane, scrie vbiz.ro.
Ovăzul. Deși este bogat în fibre și are nenumărate beneficii pentru organism, consumat în cantități mari, acesta provoacă balonare și probleme digestive. De asemenea, cercetătorii au aflat că văzul în exces limitează absorbţia de calciu, magneziu şi zinc. Cât despre cantitatea zilnică recomandată, aceasta variază între două şi cinci linguri, în funcţie de greutatea corporală.
Afinele sunt și ele un adevărat deliciu și o sursă de vitamine, antioxidanți, dar și minerale. Dacă sunt consumate în exces, însă, au un efect îngrijorător. Ele pot subţia sângele aşa că trebuie să fie consumate cu grijă, în special de către persoanele care urmează un tratament medicamentos.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…