Din cuprinsul articolului
Alimentele pe care ar trebui să le elimini complet din meniu. Restricțiile alimentare extreme pot afecta grav metabolismul și pot duce la deficienţe de nutrienţi, cum ar fi proteinele, unele vitamine, în special vitaminele A, D, E şi K, şi minerale precum calciul, fosforul sau natriul.
„Malnutriţia şi dietele foarte restrictive sunt profund corelate. Malnutriţia poate duce la atrofia muşchilor din întregul corp, cauzând scăderea masei musculare. Dacă pierderea în greutate este extrem de rapidă, poate fi afectată şi musculatura viscerală, cum ar fi, de exemplu, muşchii inimii. Mai mult, dietele extreme pot cauza creşterea nivelul corticosteronului, un hormon care face creierul mai susceptibil la stres, crescând riscul de depresie şi predispoziţia la tulburări de alimentaţie”, explică Adina Rusu, potrivit Agerpres.
Adina Rusu ne propune o alimentaţie echilibrată, sănătoasă, cu eliminarea din meniu a alimentelor ultraprocesate şi a zaharurilor rafinate, cu evitarea alcoolului şi cu o bună hidratare.
„O dietă bogată în alimente procesate poate provoca diverse probleme digestive, de la balonare la flatulenţă sau diaree. În timp ce sarea conţinută în exces de aceste alimente ne face să reţinem apa şi să ne simţim permanent corpul umflat, ingredientele artificiale pot fi greu de procesat de organismului nostru, cauzând problemele digestive.
Astfel, înlocuind alimentele ultraprocesate din meniul zilnic putem elimina excesul de apă din organism, lucru care se va reflecta şi în numărul de kilograme indicat de cântar. Mai mult, atunci când înlocuim alimentele procesate cu unele integrale, consumăm mai multe fibre.
Fibrele ajută nu doar la menţinerea saţietăţii pentru o perioadă mai lungă de timp, ci ajută şi la eliminarea toxinelor şi la menţinerea unui tranzit intestinal normal”, explică aceasta.
Corectarea alimentaţiei poate ajuta şi la obţinerea unui aspect mai plăcut al pielii.
„Cei mai mari duşmani ai pielii noastre sunt zahărul şi inflamaţia. Zaharurile rafinate determină organismul să producă mai multă insulină. Aceste creşteri ale sintezei de insulină din organism determină creşterea producţiei de sebum la nivelul pielii şi, odată cu ea, la erupţii cutanate, în cazul celor predispuşi la acnee.
Înlocuirea dulciurilor procesate cu gustări pe bază de fructe şi legume de sezon, bogate în antioxidanţi, ajută pielea noastră în lupta împotriva semnelor de îmbătrânire, cum sunt ridurile şi petele pigmentare.
Nu trebuie să uităm faptul că o alimentaţie sănătoasă hrăneşte pielea din interior spre exterior. Consumul de alimente de sezon bogate în vitamina C, vitamina E, zinc, seleniu şi acizi graşi esenţiali hrăneşte celulele pielii, oferă protecţie antioxidantă şi ajută pielea să se regenereze mai rapid în urma agresiunii factorilor de mediu externi. În concluzie, este ideală adoptarea unei alimentaţii echilibrate, bazată pe alimente integrale, sănătoase, care să ne ajute să ne simţim foarte bine nu doar fizic, ci şi psihic”, subliniază Adina Rusu.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…