Alimentele minune care cresc imunitatea! Sfatul nutriționistului. „Primul lucru atunci când răcim este să…”

Alimentele minune care cresc imunitatea! Sfatul nutriționistului. „Primul lucru atunci când răcim este să luăm vitamina C în doze mari”

Este important să aducem în alimentaţie vitamina C şi vitamina D. Tinctura de propolis creşte imunitatea. Există tot felul de suplimente cu efect antioxidant şi anti inflamator – coercitina, de exemplu, care se găseşte în broccoli, se găseşte şi în formă de capsule.

Vitamina D nu se poate lua numai din soare, trebuie să o aducem din alimente grase precum gălbenuşul de ou sau ficatul de cod, dar putem lua şi suplimente în urma unor analize care să indice dozele necesare organismului. În plin sezon de viroze şi gripe, medicii ne sfătuiesc să ţinem cont mai mult ca niciodată de alimentaţie şi să punem preţ pe alimentele care ne feresc de toate tipurile de infecţii. Iată ce produse trebuie să consume românii pentru a întări imunitatea.

Alimentele minune care cresc imunitatea!

După cum bine știm cu toții, alimentaţia este un factor extrem de important în ceea ce priveşte imunitatea. Pentru a ne feri de virozele de sezon, atunci trebuie să ținem cont de sfaturile medicilor. Care sunt alimentele care te feresc de infecţii, ne dezvăluie nutriționistul Marilena Murguleț, conform Antena 3.

„Eu consider că regina sezonului rece este vitamina C. Și atunci toate alimentele care ne aduc vitamina C sunt extrem de importante și benefice. Pe lângă vitamina C, avem nevoie de vitamina D.

Și, de asemenea, pentru creșterea imunității, ne ajută toți antioxidanții. Antioxidanții sunt vitamine A, C, E, minerale, Seleniu și Zinc, antioxidanți complecși, cum ar fi acidul alfa lipoic sau coenzima Q10, de care am auzit cu toții și pe care le găsim, în special, în legume și fructe.

Să nu uităm că vitamina C o luăm din alimentele crude, tot ce înseamnă preparat termic peste 60 de grade distruge vitamina C. Și foarte important este raportul pe care îl avem în organism între radicalii liberi, care știm că sunt rezidurile pe care le produce fiecare celulă, și antioxidanți.

Corpul contracarează efectul radicalilor liberi prin acești antioxidanți. Astfel încât, dacă nivelul antioxidanților este peste nivelul radicalilor liberi, știm că suntem protejați. De aceea sunt persoane care fac infecții oarecum asimptomatice”, a declarat Marilena Murguleț.

Printre fructele şi legumele cu un conţinut mare de vitamina C se numără măceşele, cătina, agrişele, căpşunile, spanacul, fasolea verde, kiwi, busuiocul, ceapa verde, merele, pătrunjelul, lămâia, varza albă şi roşie.

Alimentele minune. Condimentele, aliat de nădejde în lupta cu virozele

Condimentele, de mare ajutor în lupta cu virozele. Conform nutriționistului Marilena Murguleț, condimentele conţin cantităţi mari de antioxidanţi. Astfel, mirodeniile întăresc imunitatea şi oferă o rezistenţă incredibilă organismului în luptă grea cu infecţiile virale. De asemenea, este indicat să consumăm fructe şi legume crude.

„De aceea, în sezonul rece, ne place aroma de scorțișoară, de cuișoare, ghimbirul, nucșoara, turmericul, care au o capacitate antioxidantă foarte puternică.

Un alt lucru important este să mâncăm alimente crude. În sezonul rece este mai greu să mâncăm crud, dar, datorită faptului că vitamina C este regină acum, avem toate citricele la dispoziție. Combinăm alimentele crude, legumele, varza, rădăcinoasele, cu ceaiuri calde”, a adăugat nutriționistul.

Vitamina D și vitamina C

Pe lângă asta, vitamina D este vitală pentru sănătatea organismului nostru. Însă, potrivit nutriționistului, această vitamină este liposolubilă, grasă. Astfel, este prezentă în puține alimente, cum ar fi gălbenușul de ou, peștele gras, ton, somon, sardină, anșoa. Sardina, cu cât este mai mică, conține o cantitate foarte mare de vitamina D și de, de asemenea, de Omega 3, care ajută repararea membranelor celulare. Acestea sunt principalele surse animale.

„Singura sursă vegetală de vitamina D o constituie ciupercile pleurotus. Se fierb un pic înainte, spre deosebire de ciupercile albe champignon, care se gătesc foarte ușor, se pot mânca și crude. Ciupercile pleurotus trebuie să le gătim, să le fierbem.

Vitamina C, spre deosebire de vitamina D, este o vitamină hidrosolubilă. Ea circulă prin sânge și corpul o folosește atât timp cât corpul o are la dispoziție. Și apoi o eliminăm, prin urină. De aceea este foarte important să avem constant vitamina C în corp”, a mai spus Marilena Murguleț.

Sfatul nutriționistului

Primul lucru atunci când răcim este să luăm vitamina C în doze mari, dar administrată din 4 în 4 ore, așa cum o elimină corpul. Apa cu lămâie luată dimineața este recomandată tuturor, dar mai ales persoanelor cu grupa sanguină A.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

25 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

55 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: