Din cuprinsul articolului
Indice glicemic mic. De ce este indicat să consumăm aceste alimente și cum putem astfel preveni anumite probleme de sănătate? Sau care sunt principalele alimente recomandate?
Avantajele acestor alimente pentru sănătatea unui individ sunt multe. Practic, ele contribuie la prevenția bolilor cardiovasculare, diminuează riscul de complicație a diabetului. Nu în ultimul rând contribuie la reducerea poftelor de mâncare, au grijă de menținerea unei greutăți ideale.
Indicele glicemic măsoară capacitatea carbohidraților din alimente de a influența nivelul glicemiei în digestie. Specialiștii spun că alimentele au fie indice glicemic ridicat, fie unul mediu sau mic. Cel mai sănătos este evident, să le preferăm pe cele cu indice glicemic mic sau chiar zero.
Totodată, în literatura de specialitate un indice glicemic ridicat înseamnă între 70-100, cel mediu este cuprins între 50 și 70, iar indicele scăzut este sub 50. Mai exact spus, indicele glicemic împarte alimentele pe o scară de la 0 la 100, după viteza cu care acestea cresc nivelul zaharului în sânge. Alimentele care cresc glicemia mai repede au un număr mai mare. Pe de altă parte, cele care au nevoie de mai mult timp pentru a influența nivelul glucozei din sânge au un număr mai mic.
Alimente care au un indice glicemic mare sunt: dulciurile, făinoase, prăjiturile din comerț, produsele de patiserie sau pâinea albă, orezul.
Recalcularea pensiilor ar putea suferi modificări importante, având în vedere o nouă propunere legislativă care…
Cea mai frumoasă zodie. Se pare că anumite trăsături ale frumuseții sunt influențate și de…
Toamna e momentul perfect pentru tratamente laser – de la ștergerea tatuajelor și cicatricilor post-acneice,…
O nouă majorare a pensiilor, programată pentru 1 octombrie, aduce vești pozitive pentru mulți dintre…
Primul semn prevestitor al bolii Alzheimer. Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea…
Pensionari, angajați pe sume uriașe la SC Citadin SA, o companie subordonată Primăriei Iași. Trei…