Din cuprinsul articolului
Alimentele cu efect puternic de antibiotic. Antibioticele omoară bacteriile, însă nu fac diferența între bacteriile bune și bacteriile rele. Bacteriile bune stimulează sistemul imunitar și contribuie la prevenirea bolilor cronice. Dar de fiecare dată când iei antibiotice, bacteriile benefice din intestine sunt distruse.
Pentru a proteja bacteriile bune din organism, poți înlocui antibioticele clasice cu antibioticele naturale care nu au efecte secundare. Iată care sunt cele mai eficiente:
1. Mierea de albine
Mierea a fost folosită ca agent antibacterian cu mult înainte de apariția antibioticelor sintetice. Astăzi, a fost științific demonstrat că mierea are proprietăți antibacteriene și poate trata arsurile și iritațiile pielii. De asemenea, curăță dinții și gingiile de bacterii. Atuci când tratați rănile și inflamția este foarte important să alegeți tipul potrivit de miere. Cea mai închisă la culoare are proprietăți antibacteriene mai puternice.
2. Ceaiul verde
Ceaiul verde este plin de antioxidanți și nutrienți. Ceaiul verde scade colesterolul, îmbunătățește circulația sângelui și protejează împotriva bolilor de inimă și recent, cercetătorii au descoperit că poate ajuta la dezvoltarea unor medicamente împotriva cancerului.
O substanță extrasă din această băutură-minune poate combate boala, potrivit specialiștilor de la Institute of Bioengineering and Nanotechnology, Singapore.
Ceaiul verde este o sursă importantă de catehine, printre care EGCG (Epigallocatechin Gallate). Cercetătorii cred că efectul anti-cancerigen al ceaiului se datorează acestora.
3. Ulei de oregano
Uleiul de oregano distruge bacteriile patogene fără să afecteze bacteriile benefice. În plus, este antiviral și antifungic. Ingredientul-cheie antimicrobian din uleiul de oregano este carvacrolul. Ca să fie eficient trebuie să conțină 70% carvacrol. Uleiul de oregano poate fi amestecat cu dezinfectat pentru mâini sau se poate găsi sub formă de pilule. O pastilă pe zi este eficientă împotriva paraziților stomacali.
4. Echinaceea
Această plantă este folosită de sute de ani în lupta cu bacteriile şi virusurile, ajutând în acelaşi timp sistemul imunitar. Cea mai eficientă parte a plantei este rădăcina, din ea se extrag siropuri şi uleiuri. Florile şi seminţele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri.
5. Usturoiul
“Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu.
6. Extractul de frunze de măslin
Extractul din frunze de măslin conține oleuropeină, al cărei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietăți puternice antibacteriene și efecte antivirale. S-a demonstrat că este eficient în lupta împotriva infecțiilor, a herpesului, a oboselii cronice dar și a alergiilor și problemelor de piele. Pentru că funcționează ca un antibiotic de spectru larg, se lupta, deci, si cu racelile si gripele, cu problemele respiratorii si sinuzita. Il poti cumpara din farmaciile specializate.
7. Ghimbirul
În ayurveda, medicina tradiţională indiană, ghimbirul are statut de medicament. Asta pentru că acest condiment-minune a dovedit că are numeroase beneficii pentru sistemul digestiv şi s-a arătat de folos în tratarea a numeroase probleme ale organismului.
8. Uleiul de cocos
Mary G. Enig, un biochimist cu doctorat in nutritie, este cea care a descoperit potentialul uleiului de cocos. Ea spune ca organismul nostru foloseste un ingredient-minune din acest ulei – monolaurin – pentru a se lupta cu diferite boli si infectii, virusuri si bacterii. A fost chiar un caz foarte mediatizat in SUA, prin care un bebelus nascut cu HIV, a scapat de virus, dupa ce a fost hranit cu formula de lapte bogata in ulei de cocos. Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente cand a tratat pacientii cu helicobacter – o bacterie periculoasa prezenta in stomac. Luau o lingurita de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut ca uleiul de cocos a fost mult mai eficient decat alte antibiotice pe care obisnuia sa le prescrie.
Il poti cumpara din farmaciile specializate.
9. Scorțișoara
Într-un studiu condus de un grup de chirurgi s-a descoperit că scorțișoara omoară majoritatea bacteriilor care se găsesc în spitale. O altă cercetare a demonstrat că acest condiment distruge bacteriile rezistente la antibiotice.
10. Chimenul
Cultivat originar in zona Marii Mediteraneene, chimenul este unul din acele condimente care are o aroma distincta si un gust destul de puternic. Uleiul esential extras din acest condiment are un continut mare de compusi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar. De asemenea, condimentul folosit in preparate culinare cat mai des poate preveni racelile de sezon.
Il poti cumpara din orice hypermarket, uleiuri si extracte din farmaciile specializate.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…