Din cuprinsul articolului
Antioxidanții sunt compuși naturali care luptă împotriva toxinelor acumulate și a deșeurilor produse de propriul organism. În lipsa acestora, organismul ar putea dezvolta o multitudine de boli.
Antioxidanții sunt importanți mai ales pentru eliminarea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt produși în urma arderilor celulare, fiind reziduurile lăsate în urmă de celulele care mor.
Radicalii liberi sunt responsabili pentru declanșarea multor afecțiuni, dintre cele mai grave, precum cancerul.
Deși toate fructele și legumele proaspete au antioxidanți, anumite alimente au o concentrație mai mare.
– vitamina C, un antioxidant găsit în citrice, coacăze negre, guava, kiwi, ardei, de exemplu,
– vitamina E prezentă în uleiurile vegetale, semințele uleioase, avocado,
– carotenoizi (beta caroten sau provitamina A, licopen, luteină, zeaxantină) care sunt pigmenți naturali la originea colorării galben-roșii a multor fructe și legume, cum ar fi broccoli, ardei galben, roșii, cartofi dulci, spanac),
– polifenoli (taninuri, flavonoide, antociani, etc.), antioxidanți naturali prezenți în cantități mai mari în alimentele noastre și care se găsesc în concentrații mari în ceai verde, vin roșu, fructe și legume roșii (struguri negri, varză roșie, coacăze negre, căpșuni, zmeura)
– seleniu, precum și zinc, oligoelemente care au o putere antioxidantă. Seleniul este prezent în pește, crustacee, germeni de grâu, zinc în fructele de mare, pâine integrală, pui, scrie BZI.
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…
Prințul Harry marchează din nou o diferență radicală între modul în care trăiește și cel…
Mirosul corporal începe, de obicei, cu transpirația, în special în zona axilei și a inghinală,…
Durerea de spate indică cancer în aceste situații. Deși cele mai frecvente cauze sunt leziunile,…