Slabesti rapid daca stii sa integrezi in alimentatie aceste produse. Carbohidrati si fibre pentru un organism sanatos. Alimentele cu care slabesti rapid! Sunt cele mai recomandate alimente pentru slabit.
Carbohidratii si fibrele sunt esentiale pentru ca organismul nostru sa functioneze perfect, iar semintele le contin pe ambele. Carbohidratii iti asigura necesarul zilnic de energie, iar fibrele contribuie la scaderea in greutate. Fibrele sunt de fapt carbohidrati nedigerabili, deci alimentele bogate in fibre au mai putine calorii decat alte alimente care contin carbohidrati.
Alimentele cu un continut ridicat de fibre contribuie la mentinerea unei senzatii de satietate prelungita si suprima pofta de mancare, ceea ce le transforma intr-un aliat pretios in lupta pentru scaderea in greutate.
Care sunt cerealele pe care poti sa mananci atunci cand vrei sa slabesti?
In general, trebuie alese cerealele integrale, datorita continutului ridicat de fibre si care au un indice glicemic mai scazut. Acestea contin mai multe minerale si vitamine decat cerealele prelucrate.
Ovazul integral
Ovazul integral contine un antioxidant care are un rol protector pentru inima. Ovazul integral contine foarte multe fibre si este recunoscut pentru abilitatea de absorbi apa, ceea ce inseamna ca odata ajuns in stomac va incepe sa se umfle, contribuind la senzatia de satietate.
Hrisca
Hrisca are un continut mai mare de proteine decat celelalte cereale, ceea ce o transforma intr-o sursa excelenta de proteine pentru vegetarieni. Contine magneziu, un mineral foarte important pentru reglarea tensiunii. Si, la fel ca toate cerealele, este o sursa foarte buna de fibre.
Quinoa
Quinoa si hrisca sunt perfecte pentru persoanele cu intoleranta la gluten. Quinoa are un continut mare de proteine si foarte mare de vitamina B si acizi grasi Omega-3. Desi are un indice caloric destul de mare, indicele glicemic este mic, ceea ce inseamna ca nu va produce variatii importante ale nivelului de zahar din sange.
Lintea
Lintea are un caracter aparte, avand un continut ridicat de proteine si fibre, un nivel redus al grasimilor si un continut ridicat de carbohidrati complecsi care se digera lent. 60 de grame de linte contin 20 de grame de carbohidrati si 8 grame de fibre, ceea ce inseamna ca 8 grame de carbohidrati din cele 20 vor ramane nedigerate.
In plus, are un continut bogat de vitamina B, zinc, fier, potasiu si calciu.