Din cuprinsul articolului
Alimentele cu ajutorul cărora să eliminăm toxinele din sânge. Sângele joacă un rol extrem de important în îndeplinirea funcțiilor organismului. Prin urmare, curatarea si detoxifierea sa devin importante pentru mentinerea starii generale de sanatate.
Inima pompează sânge printr-o vastă rețea de artere și vene. Sângele este un fluid viu. Transportă oxigenul și alte substanțe esențiale pe tot corpul, combate boala și îndeplinește alte funcții vitale.
Sângele este compus din 55% plasmă și 45% „elemente formate”, inclusiv celule roșii din sânge, globule albe și trombocite. Datorită acestor celule vii suspendate în plasmă, sângele este considerat un țesut conjunctiv fluid (nu un fluid). Este singurul țesut fluid din corp.
Sângele absoarbe oxigenul din aer în plămâni. Transportă oxigenul către celule pe tot corpul și elimină dioxidul de carbon rezidual din celule. În plămâni, dioxidul de carbon se deplasează din sânge în aer și este expirat.
Sângele joacă un rol important în digestie și funcțiile sistemului endocrin. Nutrienții digerați sunt absorbiți în fluxul sanguin prin capilare în vilozități care acoperă intestinul subțire. Acești nutrienți includ glucoza, aminoacizii, vitaminele, mineralele și acizii grași. Sângele transportă, de asemenea, câțiva hormoni secretați de glandele sistemului endocrin către ținte organe și țesuturi.
Din cauza lipsei activitatii fizice combinata cu o alimentatie dezechilibrata si bogata in produse de origine animala, sangele poate acumula toxine si functiile de care acesta este direct responsabil sa nu mai fie desfasurate la adevarata capacitate.
Pe langa aroma sa imbietoare si gustul inconfundabil pe care-l ofera mancarurilor, busuiocul aduce si numeroase beneficii sanatatii. Acesta ajuta ficatul si rinichii sa elimine toxinele acumulate si imbunatateste functia digestiva. In plus are rol diuretic si detoxifiant, curatand eficient sangele.
Pont: Busuiocul macinat poate fi combinat cu ulei de masline si consumat ca atare, pe paine prajita, sau alaturi de diferite aperitive.
Urzicile contin histamina si acid formic, doua ingrediente care contribuie activ la curatarea sangelui si, totodata, contin hemostatice, compusi care favorizeaza oprirea hemoragiei. De asemenea, consumul de urzici controleaza hemofilia, ajuta la regenerarea celulelor rosii, hemoptizia si tulburarile cauzate de menopauza.
Pont: Se bea in fiecare dimineata cate un pahar de ceai de urzica sau apa in care au fiert urzicile.
Usturoiul, acest aliment minune devenit un adevarat panaceu, are capacitatea de a curata sangele, consumul sau zilnic fiind recomandat inclusiv de catre medicina alopata. Usturoiul are proprietatea de a scadea hipertensiunea, de a anihila colesterolul rau, de a favoriza microcirculatia si, implicit, de a proteja vasele si arterele, in special artera aorta, permitand un flux constant de sange catre corp. Bogat in alicina, un compus sulfuros, usturoiul contribuie la eliminarea toxinelor din sange si favorizeaza eliminarea microorganismelor si bacteriilor daunatoare din intestine.
Pont: Combina un catel de usturoi cu o lingurita de miere si ia amestecul in fiecare dimineata pe stomacul gol.
Coriandrul este o planta care nu doar curata sangele ci are capacitatea de a elimina mercurul si alte minerale daunatoare din organism. Mercurul poate ajunge in corp prin alimentatie, de exemplu prin consumul anumitor specii de pesti sau ca urmare a plombelor dentare ce au la baza acest metal. De asemenea, consumul acestei plante combate viermii intestinali, balonarea, intoxicarea, voma, indigestia si colicii.
Pont: Se poate consuma sub forma de ceai sau sub forma de pulbere, sublingual.
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…