Sari la conținut

Alimentele care ”topesc” grăsimea de pe burtă. Nutriționist: ”Scad glicemia și depozitele de grăsime”

Burta
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Pentru cei care încearcă să reducă grăsimea din zona abdominală, abordarea alimentară reprezintă un aspect crucial, deși nu există „alimente miraculoase” care să ducă la eliminarea specifică a grăsimii de pe abdomen.

Un studiu menționat de WebMD a relevat că adoptarea unei diete bogate în cereale integrale poate contribui semnificativ la reducerea excesului de grăsime abdominală.

Voluntarii implicați în acest studiu au urmat o dietă care includea cereale integrale, alături de carne slabă sau pește, legume și fructe, și au observat o pierdere mai semnificativă a kilogramelor în zona abdominală în comparație cu un alt grup care a consumat cereale rafinate.

Alimente și activități care te scapă de burtă

Diverse alimente joacă un rol esențial în lupta împotriva grăsimii abdominale. Nutriționistul Corina Zugravu subliniază că o dietă bogată în cereale integrale, cum ar fi pâinea sau pastele integrale, sprijină organismul să gestioneze mai eficient glucoza, reducând astfel nivelul de zahăr din sânge și depozitele de grăsime. Pe de altă parte, alimentele rafinate, cum ar fi pâinea albă, pot determina creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge, favorizând acumularea grăsimii.

În plus, s-a constatat că persoanele care adoptă o dietă bogată în grăsimi mononesaturate sunt mai susceptibile să piardă grăsime abdominală. Printre alimentele care intră în această categorie se numără avocado, nucile, semințele de dovleac și floarea-soarelui, măslinele, soia, ciocolata neagră, uleiul de măsline și de rapiță.

Contrar concepției populare, exercițiile fizice concentrate pe abdomen, cum ar fi clasicele abdomene, nu au un efect semnificativ asupra grăsimii abdominale. Activitățile cardio, cum ar fi joggingul, aerobicul sau plimbările rapide, sunt mult mai eficiente în subțierea taliei.

În cazul în care dietele și exercițiile fizice nu conduc la eliminarea grăsimii abdominale, uneori liposucția poate fi o opțiune. Cu toate acestea, după acest tip de intervenție, este crucial să se aibă grijă pentru a preveni acumularea ulterioară a grăsimii în alte zone ale corpului. Este esențial să se consulte un medic nutriționist sau un specialist înainte de a adopta orice schimbare majoră în dietă sau regim de exerciții fizice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel