Categories: Expertul zilei

Alimentele care scad colesterolul pentru a vă menține arterele desfundate

Păstrarea inimii sănătoase ar trebui să fie întotdeauna o prioritate absolută. La urma urmei, este mușchiul din centrul fiecărui sistem din corpul tău! Lăsat nemonitorizat, nivelurile ridicate de colesterol pot duce la atacuri de cord și hipertensiune arterială. Mai jos este o listă cu  alimente care scad colesterolul pentru a ajuta la prevenirea bolilor de inimă și pentru a vă menține arterele fără plăci.

Strugurii

Doriți să reduceți colesterolul și grăsimile din sânge?  Strugurii conțin un compus natural care poate reduce colesterolul și trigliceridele. În testele efectuate pe celulele hepatice, cercetătorii au descoperit că strugurii au avut efecte similare cu ciprofibratul, un medicament utilizat pentru scăderea nivelului de colesterol și trigliceride.

Nucile

Ambalate cu substanțe nutritive esențiale, nucile sunt o modalitate gustoasă de a oferi corpului tău fibre și proteine. Nucile  sunt bogate în acizi grași omega-3, ceea ce poate ajuta la scăderea nivelului de trigliceride din sânge. Acești acizi grași pot, de asemenea, să acționeze pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge și pentru a încetini acumularea plăcii în artere.

Varza

Fibrele naturale găsite în varză  se leagă împreună cu acizii biliari care se află în tractul digestiv. Când se întâmplă acest lucru, acizii biliari sunt excretați mai ușor, ducând la reducerea nivelului de colesterol. În timp ce varza crudă oferă, de asemenea, acest beneficiu, este mai pronunțată atunci când leguma este gătită la aburi.

Vinul roșu

Atunci când este consumat moderat, vinul roșu  este bine cunoscut ca fiind o băutură sănătoasă pentru inimă. Conținutul său de antioxidanți promovează sănătatea arterelor și crește nivelul bun de colesterol, scăzând în același timp nivelul de colesterol rău.

Fasolea

Consumul de fasole poate avea un efect puternic asupra nivelurilor LDL. O analiză a mai mult de 1000 de persoane a arătat că o porție pe zi de leguminoase  este legată de o reducere cu 5% a nivelului de colesterol rău. Strecurați niște hummus, linte sau pastă de fasole în următoarea masă pentru a profita de beneficiile acestor legume nutritive.

Ulei de măsline

S-a demonstrat că grăsimea mononesaturată din uleiul de măsline ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL. Uleiul de măsline este, de multă vreme, un aliment de bază în țările mediteraneene, care sunt cunoscute pentru ratele lor scăzute de boli de inimă. Folosiți-l într-un dressing pentru salată pentru a vă bucura  pe deplin de gustul și textura cremoasă.

 

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

27 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

57 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: