Alimentele care pot provoca un accident vascular cerebral – OTRAVĂ pentru creier!

Pentru a scădea riscul de a avea boala Alzheimer și pentru ca aceasta să nu progreseze până la stadiul de demență se poate interveni asupra stilului de viață la vârsta de 30 — 40 — 50 de ani, în special adoptarea unei diete sănătoase.

Estimările prevăd că demența va afecta peste 65 de milioane de oameni din întreaga lume până în 2030. Din fericire, poți contribui la reducerea riscului de boală prin eliminarea anumitor alimente din dieta ta.

Neurologii au întocmit o listă a celor mai periculoase alimente pentru creier. Printre ele se numără unele care se regăsesc în dieta zilnică a multor persoane.

Atenţie la dieta nesănătoasă!

Medicul nutriționist Margarita Koroleva avertizează că dezvoltarea accidentului vascular cerebral este strâns legată de excesul de greutate, care, la rândul său, este adesea o consecință directă a dietei nesănătoase. Aşadar, consumul anumitor alimente are un efect extrem de negativ asupra stării vaselor cerebrale și crește probabilitatea unui accident vascular cerebral (AVC).

„Accidentul vascular cerebral este cauzat în principal de excesul de greutate, care se formează ca urmare a consumului de alimente rafinate cu valoare nutritivă scăzută, conținut ridicat de calorii, exces de grăsime combinat cu zahăr și sare”, spune dr. Koroleva.

Evitaţi alimentele cu un indice glicemic ridicat

Potrivit expertului, pâinea și dulciurile, dulciurile, consumate des şi în cantităţi mari, sunt periculoase pentru creier. De asemenea, nutriționistul recomandă evitarea includerii în dietă a mâncărurilor care conţin cartofi, morcovi sau sfeclă, pentru că atunci când sunt fierte aceste legume au un indice glicemic ridicat. Acest lucru duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge și la depunerea de grăsimi pe vasele de sânge (plăci de aterom).

Imagine creată cu AI

Medicul atrage atenţia că excesul de zahăr, precum și alimentele cu conținut ridicat de gluten (paste) pot provoca procese inflamatorii. „Acest lucru favorizează glicația, care perturbă integritatea endoteliului vaselor de sânge, în special microvascularizarea la nivelul structurilor creierului, rinichilor și altor organe vitale”, explică dr. Koroleva.

Totodată, grăsimile trans, dar şi carbohidrații rafinați – margarina, prăjiturile gata preparate și produsele de patiserie și cereale foarte procesate, cum ar fi făina albă -, pot distruge celulele cerebrale.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

9 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

10 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

11 ore ago

Citeste si: