Alimentele care pot provoca un accident vascular cerebral – OTRAVĂ pentru creier!

Pentru a scădea riscul de a avea boala Alzheimer și pentru ca aceasta să nu progreseze până la stadiul de demență se poate interveni asupra stilului de viață la vârsta de 30 — 40 — 50 de ani, în special adoptarea unei diete sănătoase.

Estimările prevăd că demența va afecta peste 65 de milioane de oameni din întreaga lume până în 2030. Din fericire, poți contribui la reducerea riscului de boală prin eliminarea anumitor alimente din dieta ta.

Neurologii au întocmit o listă a celor mai periculoase alimente pentru creier. Printre ele se numără unele care se regăsesc în dieta zilnică a multor persoane.

Atenţie la dieta nesănătoasă!

Medicul nutriționist Margarita Koroleva avertizează că dezvoltarea accidentului vascular cerebral este strâns legată de excesul de greutate, care, la rândul său, este adesea o consecință directă a dietei nesănătoase. Aşadar, consumul anumitor alimente are un efect extrem de negativ asupra stării vaselor cerebrale și crește probabilitatea unui accident vascular cerebral (AVC).

„Accidentul vascular cerebral este cauzat în principal de excesul de greutate, care se formează ca urmare a consumului de alimente rafinate cu valoare nutritivă scăzută, conținut ridicat de calorii, exces de grăsime combinat cu zahăr și sare”, spune dr. Koroleva.

Evitaţi alimentele cu un indice glicemic ridicat

Potrivit expertului, pâinea și dulciurile, dulciurile, consumate des şi în cantităţi mari, sunt periculoase pentru creier. De asemenea, nutriționistul recomandă evitarea includerii în dietă a mâncărurilor care conţin cartofi, morcovi sau sfeclă, pentru că atunci când sunt fierte aceste legume au un indice glicemic ridicat. Acest lucru duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge și la depunerea de grăsimi pe vasele de sânge (plăci de aterom).

Imagine creată cu AI

Medicul atrage atenţia că excesul de zahăr, precum și alimentele cu conținut ridicat de gluten (paste) pot provoca procese inflamatorii. „Acest lucru favorizează glicația, care perturbă integritatea endoteliului vaselor de sânge, în special microvascularizarea la nivelul structurilor creierului, rinichilor și altor organe vitale”, explică dr. Koroleva.

Totodată, grăsimile trans, dar şi carbohidrații rafinați – margarina, prăjiturile gata preparate și produsele de patiserie și cereale foarte procesate, cum ar fi făina albă -, pot distruge celulele cerebrale.

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

14 minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

45 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: