Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Şcoala de sănătate publică de la Harvard a scos la iveală că anumite alimente previn bolile cardiovasculare şi cresc speranţa de viaşă cu doi ani.
Cercetarea s-a desfăşurat pe 3.000 de participanţi, sănătoşi la începutul studiului, şi s-a întins pe circa 20 de ani. La început s-a determinat prin analize nivelul acizilor graşi omega 3, iar un chestionar a permis identificarea eventualilor factori de risc cardiovascular.
Rezultatele au dus la constatarea că cei care prezintă niveluri mai ridicate de omega-3 în organism riscă cu 35% mai puţin să moară de o boală cardiacă, speranţa de viaţă fiind cu doi ani mai mare decât la grupul cu o mai slabă concentraţie de omega-3.
Sursele alimentare de omega-3 sunt îndeosebi algele, peştele (somonul şi tonul), nucile, migdalele, uleiul de măsline, fructele şi legumele.
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…