Sari la conținut

Alimentele care luptă împotriva bolilor cronice

spanac, sursa de fier
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
spanac, sursa de fier pentru sugari, femei însarcinate și boli cronice

Alimentele care luptă împotriva bolilor cronice. Varietatea este cheia unei alimentații adecvate și sănătoase. Iar unele alimente ne ajuta la combaterea bolilor cronice, a gripelor sau a altor infecții.

Alimentele care luptă împotriva bolilor cronice. Le poți consuma zilnic

Acordați atenție dimensiunilor porțiilor și aportului zilnic recomandat. Astfel încât să nu obțineți prea multă o singură vitamină și prea puțină din altele, poitrivit healthline.com.

Citrice
Majoritatea oamenilor apelează direct la vitamina C după ce au răcit. Asta pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar.

Se crede că vitamina C crește producția de celule albe din sânge, care sunt esențiale pentru combaterea infecțiilor.

Aproape toate citricele sunt bogate în vitamina C. Cu o astfel de varietate din care să alegeți, este ușor să adăugați o cantitate mică din această vitamină la orice masă.

Deoarece corpul tău nu o produce și nu o stochează, ai nevoie zilnic de vitamina C pentru o sănătate continuă.

Cantitatea zilnică recomandată pentru majoritatea adulților este:

  • Ardei gras roșu. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, vitamina C vă poate ajuta să vă mențineți o piele sănătoasă.

Beta-carotenul, pe care corpul dumneavoastră îl transformă în vitamina A , vă ajută să vă mențineți ochii și pielea sănătoasă.

  • Broccoli. Supraalimentat cu vitamine și minerale. Plin cu vitaminele A, C și E, precum și cu fibre și mulți alți antioxidanți. Broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le puteți pune în farfurie.

Cheia pentru a-și păstra puterea intactă este să-l gătiți cât mai puțin posibil – sau mai bine zis, deloc. CercetareSursă de încrederea demonstrat că aburul este cel mai bun mod de a păstra mai mulți nutrienți în alimente.

  • Usturoiul. Civilizațiile timpurii și-au recunoscut valoarea în lupta împotriva infecțiilor. Usturoiul poate încetini, de asemenea, întărirea arterelor, și existădovezi slabeSursă de încredere că ajută la scăderea tensiunii arteriale.
  • Ghimbirul, un alt ingredient la care mulți apelează după ce se îmbolnăvesc. Ghimbirul poate ajuta la reducerea inflamației, ceea ce poate ajuta la reducerea durerii în gât și a bolilor inflamatorii. Ghimbirul poate ajuta și cu greața .

Deși este folosit în multe deserturi dulci, ghimbirul are o oarecare căldură sub formă de gingerol, o rudă a capsaicinei.

Dintre toate grupurile de alimente analizate, cercetătorii de la Harvard au descoperit că spanacul, salata verde, kale au fost asociate cu cel mai mare grad de protecție împotriva bolilor cronice.

Spanacul este bogat în vitamina C – este, de asemenea, plin de numeroși antioxidanți și beta caroten, care pot crește capacitatea sistemului nostru imunitar de luptă împotriva infecțiilor.

Spanacul face minuni pentru sănătate:

Previne cancerul

Antioxidanţii puternici pe care îi conţine sucul de spanac, kaempferol şi fitonutrienţii numiţi flavonoizi, ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian şi de prostată.

Protejează creierul si inima

Spanacul întârzie procesul natural de îmbătrânire a creierului datorită conţinutului de acid folic, substanţă care reduce nivelul aminoacidului homocisteina.

Acest aminoacid prezent în fluxul sanguin predispune îmbolnăvirii de Alzheimer şi dezvoltării bolilor de inimă, prin îngroşarea arterelor.

Întăreşte sistemul imunitar

Prin complexul de vitamine şi minerale pe care îl ofera organismului, spanacul întăreşte sistemul imunitar, menţine sănătatea pielii şi grăbeşte vindecarea leziunilor diverse.

Dacă beţi în mod regulat suc de spanac, vă reduceţi considerabil riscul de ateroscleroză.

 Vă scapă de problemele digestive

Suferiţi de probleme digestive, precum balonarea, constipaţia sau ulcerul? Conţinutul de fibre din spanac vă menţine tractul digestiv în formă optimă, curăţând eficient colonul şi prevenind instalarea altor disfuncţii viitoare.

Tratează anemia şi întăreşte oasele

Fierul din spanac şi saponina ajută la vindecarea anemiei

Fierul din spanac şi saponina ajută la vindecarea anemiei, iar calciul conţinut de această legumă verde întăreşte sistemul osos. Este recomandat copiilor în creştere, dar şi bătrânilor slăbiţi de boli.

 Tratează afecţiunile pielii

Suferiţi de diverse afecţiuni ale pielii, precum eczeme, epidermită, cheratinizare, acnee, cicatrice, riduri sau pete de la soare? Sucul de spanac, prin vitaminele A,K,E si C, poate să ajute celulele pielii să se regenereze, până la vindecarea problemelor cutanate.

Topește kilogramele

Cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia au descoperit un extract din frunze de spanac, conţinând membranele numite tilacoide, care creşte cu 43% rata scăderii în greutate.

Rezultatele au fost obţinute în urma unui studiu realizat pe 38 de femei supraponderale.

Cercetarea arată că folosirea de suplimente alimentare care conţin tilacoide încurajează producerea de către organism a hormonilor care dau senzaţia de saţietate şi duce la suprimarea senzaţiei de foame.

Astfel la un control mai bun al apetitului -, la obiceiuri alimentare mai sănătoase şi la o scădere în greutate mai rapidă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel